Hírek

2010.05.18. 10:46

Közbeszerzési bírság a Hungarocontrolnak

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) 2 millió forintra bírságolta a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-t, mivel az hirdetmény nélküli közbeszerzésen kötött egy évre szóló felelősségbiztosítást - a múlt pénteken született döntés a KDB honlapján jelent meg.

MTI Eco

A HungaroControl egy éves felelősségbiztosítása ez év március 31-én járt le, ezért még februárban kétfordulós tárgyalásos közbeszerzést hirdetett egy újabb évnyi felelősségbiztosításra. Két ajánlattevő jelentkezett a felhívásra, akiket az ajánlatkérő elfogadott, így azok a második fordulóban ajánlatot is tettek.

Az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. ajánlata nettó 1.419.480 dollár, míg az Allianz Hungária Zrt. és a Chartis Europe S.A. Magyarországi Fióktelepe közös ajánlata nettó 2.224.500 dollár volt. A tárgyalás során ez utóbbi - közös - ajánlattevők nettó 1.399.950 dollárra ejtették az árat, az Union viszont nem pótolta az ajánlata hiányosságait, így azt érvénytelenné kellett nyilvánítani. A hatályos szabályok szerint, ha csak egy érvényes ajánlattevő marad versenyben, vele nem köthető szerződés.

    A HungaroControl az eredménytelenséget március 18-án hirdette ki, tehát vészesen fogyott az ideje, biztosítás nélkül viszont nem maradhatott. Ezért négy nappal később hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított, ajánlattételre az Allianz Hungária Zrt.-t és a Chartis Europe S.A. Magyarországi Fióktelepét kérte fel, amelyek március 25-én nettó 1.399.950 dolláros ajánlatot tettek. A felek még aznap meg is kötötték a légiforgalmi irányítási felelősségbiztosítási szerződést.

Ezek is érdekelhetik