Hírek

2010.02.24. 19:45

Botránykönyvet írt a volt egészségügyi miniszter

A Gyurcsány-kormány jónéhány kulisszatitkát is feltárja Molnár Lajos egykori egészségügyi miniszter, akinek a napokban jelent meg Miért lettem antipatikus? című könyve.

AS - Bookline - NOL.hu

Molnár Lajos 10 hónapon keresztül volt a Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere. Kinevezése után rögtön hozzálátott az egészségügy teljes átalakításához, nevéhez öt korszakalkotó törvény megalkotása fűződik. Radikális reformterveivel korábban soha nem tapasztalt indulathullámokat korbácsolt fel az egész országban - nemcsak az ellenzék és a sajtó, az orvosok, a patikusok és a gyógyszergyártók támadták hevesen tevékenysége miatt, de koalíciós partnereivel, sőt, olykor párttársaival is meggyűlt a baja.

Ebben a könyvben őszintén, szókimondó stílusban ír a bársonyszékben töltött hónapokról, az egészségügyi reform szükségességéről és arról, milyen érdekek mozgatták a változások ellenzőit, a miniszter politikai ellenlábasait. Izgalmas, nemegyszer botrányos részleteket, kulisszatitkokat árul el arról, hogy valójában kik és hogyan vettek részt az egészségügyi politika megalkotásában.

A Nol.hu beszámolója szerint például arról is beszél Molnár, amikor Gyurcsány Ferenc ordítozott vele a kormányülésen. Rácz Jenő és Kökény Mihály úgy nyilatkozott a lapnak, hogy Molnár Lajos vagy rosszul emlékszik bizonyos dolgokra, vagy hazudik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!