Hírek

2008.04.08. 10:05

Szerencs: megállapodtak az elbocsátottak juttatásairól

Befejeződtek a Mátra Cukor Zrt. igazgatósága és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szerencsi cukorgyár szakszervezeti bizottságának tárgyalásai, ahol sikerült megegyezni a gyári alkalmazottakat érintő szociális tervről – adta hírül az MTI.

BAMA

A Mátra Cukor Zrt. igazgatósága március 10-én jelentette be, hogy alapanyag hiányában bezárja a szerencsi gyárát. A cég a munkavállalók képviselőivel megállapodott a dolgozók szociális juttatásairól, amelyben a kollektív szerződésben rögzített végkielégítésen felüli kárpótlást garantál. 

A dolgozókat a kollektív szerződésben rögzített felmondási és végkielégítési tételeken túl 21 havi bruttó alapbérnek megfelelő kárpótlás illeti meg, s megkapják az eddig általuk használt eszközöket és szerszámokat is. A Mátra Cukor Zrt. a vállalkozóvá válás segítéséért átvállalja az ügyvédi, közjegyzői közzétételi díjakat. A cég 25 millió forintos keretösszeget biztosít átképzések támogatására.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!