Hírek

2008.04.12. 19:19

Éger harminc napot adott

Az idei évre kieső vizitdíj és a több éve megvont amortizációs támogatás visszapótlását kérik a kormányzattól az alapellátásban dolgozó orvosok. Az erről szóló nyilatkozatot az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége nagygyűlésén fogadták el a résztvevők szombaton Hévízen.

Vég M.

„Ha a fentiekről nem kezdődik harminc napon belül érdemi tárgyalás, akár szerződésük felbontására is hajlandóak a háziorvosok” – jelentette be Éger István. A Magyar Orvosi Kamara elnöke hozzátette: a szerződésbontás nem sztrájk, ha ez történik, akkor az orvosok „egészen egyszerűen abbahagyják a gyógyítást”, nyugdíjba, külföldre mennek, mert elegük van.

Éger elmondta: a kamara jogászai által elkészített egységes szerződésbontási anyagot minden háziorvos, fogorvos és házi gyermekorvos megkapja, a dolguk csak annyi, hogy aláírják, és a dokumentumot visszajuttassák a kamarához, ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre. Huszár András, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a vizitdíj-polémia kapcsán úgy fogalmazott: az orvostársadalom a politika foglya lett, hiszen nem ők akarták a népszavazást. „Harcolni fogok azért, hogy megmaradjon az a pénz, amelyet azért kaptunk, mert gyermekeket ellátó orvosként nem szedtünk vizitdíjat” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!