Hírek

2007.11.19. 19:36

Nem fulladás okozta a csecsemő halálát

Gyors lefolyású tüdőgyulladás és nem fulladás okozta az öt hónapos kisfiú halálát szombaton a Győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonban – közölte a hétfői igazságügyi orvos szakértői boncolás eredményét a rendőrség.

É. S.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a boncolás megállapította, hogy a légutak tiszták voltak, így a csecsemő nem hányadék-belehelés következtében hunyt el. A szolgálatban lévő gondozónőt tanúként hallgatta meg a rendőrség. A tragédiát követően halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.

A vizsgálat célja annak kizárása, hogy esetleg mulasztás történt volna. A gondozónő szombat délelőtt tíz óra körül etette meg a kisfiút, majd babakocsiban kivitte levegőzni a teraszra. Amikor mintegy másfél óra múlva megnézte, a kisgyermek már nem mutatott életjelet, a mentők sem tudták újraéleszteni. A szombati elsődleges orvosi vélemény szerint a csecsemő halálát hányadék-belehelés okozta. A halál pontos okára végül a hétfői boncolás választ adott.

Ezek is érdekelhetik