Hírek

2007.06.18. 18:20

Utasbiztosítást is lehet üdülési csekkel fizetni

Bővülhet a közeljövőben az üdülési csekkek felhasználhatósága a belföldi utas- és poggyászbiztosításoknál és a szabadidős cikkek kölcsönzésénél is használható lesz

T. M.

Bővülhet a közeljövőben az üdülési csekkek felhasználhatósága: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szándékai szerint a belföldi utas- és poggyászbiztosításoknál és a szabadidős cikkek kölcsönzésénél is használható lesz – közölte Hammer Teréz az alapítvány titkárságának vezetője.

A terveket ismertetve a vezető elmondta: a nemrég kezdődött informatikai fejlesztés alkalmas lehet arra, hogy 2008 közepétől nemcsak a szállodákban működő, hanem önálló éttermek is felhasználhassák a csekket.

Jelenleg mintegy hétezer elfogadóhely működik országszerte. Az 1998-ban készült számítógépes rendszer azonban nem alkalmas arra, hogy rövid időn belül drasztikusan megemelkedjen az elfogadóhelyek száma.

Május végéig mintegy hétmilliárd forint értékben váltottak be üdülési csekket, egy évvel korábban ez hárommilliárd forint volt. Ugyanebben az időszakban az alapítvány 14 milliárd forintért értékesített üdülési csekket. Hammer Teréz arra számít, hogy idén az értékesített üdülési csekkek értéke eléri a 25 milliárd forintot, a beváltásé pedig a 28 milliárdot.

Ezek is érdekelhetik