Hírek

2005.07.09. 00:00

Kertmozi épül a pesti betonsivatagban

Nincs igazi, szélesvásznú kertmozi Budapesten. Ezt a hiányt pótolhatja a második budapesti Tér-Film-Zene Fesztivál a Kossuth téren. A Parlament előtti parkoló ugyanis július 8-ától augusztus 7-éig átalakul betonsivatagból belvárosi oázissá.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A filmek mellé ételt és italt is kínálnak. Tóth Zsófi már várja a kezdést.
[/caption]– Egy hónap alatt több mint kétszázötven alkotást mutatunk be a közönségnek. Szeretnénk a kultúrát közelebb hozni az emberekhez, ezért is ingyenes a rendezvény. Olyan filmeket is vetítünk, amelyeket eddig még sehol nem mutattak be Magyarországon – mondja Pető Zsuzsa produkciós igazgató.
A műsort valóban igényesen és változatosan állították össze. Ez nem véletlen, hiszen Szinetár Miklós volt a „zsűri”. A program minden nap 17 órakor rajz- és animációs filmekkel kezdődik, amelyeket kortárs, illetve klaszszikus magyar filmek követnek. A fesztivál gerincét idén is komolyzenei felvételek (opera, koncert, tánc) adják, míg levezetésként zongorakísérettel aláfestett némafilmeket élvezhetnek 23 óráig az érdeklődők.
Aki ülve akarja nézni a két óriáskivetítőn a filmeket, annak nem árt kevéssel a kezdés előtt érkeznie. Kellemes idő esetén ugyanis az 1500 ülőhely biztosan hamar megtelik. A mozihangulatot a gazdag étel- és italkínálattal büszkélkedő pavilonok teszik teljessé.
A szervezők több mint 200  ezer ember érdeklődésére számítanak. A rossz, csapadékos idő sem lehet akadály, hiszen a technika vízálló. Azért egy esőkabátot nem árt előkészíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!