röplabda

2018.01.23. 10:41

Rangadót vív kedden a Röpke

A női röplabda másodosztály Közép csoportjában vasárnap este az Érd csapatát győzte le az éllovas HÉP-Röpke SE, pihenni azonban nem sok idejük volt a kecskeméti lányoknak, ugyanis kedden játsszák a csoport rangadóját: a Röpke a második helyen álló UTE csapatát fogadja.

Vincze Miklós

A kötelező győzelem kategóriába tartozott az Érd elleni hazai meccs, ennek megfelelően elsöprő lendülettel kezdtek a kecskemétiek, pillanatok alatt elhúztak 9:1-re, végül 25:11 arányban hozták az első szettet. A második etapban is magabiztosan röpiztek a hazaiak, annak 25:14 lett a vége. A sima 2:0-s állást követő szokásos összeomlás helyett azonban az Érd a harmadik játszmában felszívta magát, ez volt az a játékrész, amikor első ízben (8:6-ra) vezetniük is sikerült. Ezt követően, egészen 19:19-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, a végén aztán összekapta magát a Röpke, és Strung kiszerválta a vendégeket, így a végül legszorosabbnak bizonyult harmadik játszmát 25:20 arányban hozták megérdemelten a hazaiak.

– Nyertünk 3:0-ra, ez a legtöbb, amit el tudok mondani – nyilatkozott a találkozót követően Kása Róbert, a Röpke edzője. – Ez kötelező győzelem volt, a lányok egy kissé lazábban vették a találkozót, de nincs ezzel semmi probléma, ha nyerünk. A harmadik szett szorosabbra sikerült, éppen azért, mert akkorra már kiderült, hogy mi vagyunk a jobbak, és akkor egy kicsit leálltunk, de természetesen örülök a győzelemnek. Ráadásul szombaton OIB-meccseket is játszottak a lányok, tehát valahol érthető is, hogy ma egy kissé spóroltak az energiával.

Az energiával amiatt sem ártott némileg spórolni, hiszen kedd este máris újra pályára lépnek a hírös városi lányok, méghozzá nem is akármilyen derbin, ugyanis a tabellán a második helyezett UTE lesz a vendégük.

Remélhetőleg kedden este is lesz okuk örülni a kecskeméti lányoknak Fotó: Réti Attila

– Az UTE elleni mérkőzést már nagyon várják a lányok – tért át a kedd esti rangadóra a vezetőedző. – Néhány nappal előrébb kellett hoznunk, ugyanis a katonás lányok bejutottak a diákolimpia országos döntőjébe, aminek rettentően örülünk, és amiért büszkék is vagyunk rájuk. Remélem, hogy ott is jól fognak szerepelni. Ami az UTE elleni, kedd esti találkozónkat illeti, én magam is várom és készülök is rá. Az újpesti meccsünkön mi nem voltunk meg teljes létszámban, az Újpest viszont teljes létszámmal állt fel ellenünk. Azon a meccsen kikaptunk tőlük, az volt az első vereségünk ebben a szezonban, és tudom, hogy a lányok rettentően szeretnének visszavágni az Újpestnek, úgyhogy egy parázs hangulatú, magas színvonalú mérkőzésre van kilátás.

Amelyre szeretettel várják minél nagyobb számban a szurkolóikat is kedd este 7 órakor a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokába, hiszen az biztos, hogy ezúttal is ráfér a röpkés lányokra a biztatás.

HÉP-Röpke SE–Delta KSE Érd 3:0 (–11, –14, –20)

Kecskemét, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnoka, 150 néző, vezette: ­Adler László, Dunszt Ferenc.

HÉP-Röpke SE: Selmeczy, Kökény, Strung, Hegedűs, Hemmert, Barabás. Cserék: Kanizsai, Réczi (liberók), Mészöly, Bari, Jantovics, Juhász. Vezetőedző: Kása Róbert.

Delta KSE Érd: Tombor, Hainzmann, Laub, Gál, Darvas, Czubora, Végh. Cserék: Tátrai (liberó), Tombor, Nagy B., Jakab. Edző: Dömötör-Mátrai Beáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában