Röplabda

2018.02.23. 13:20

Győzelemmel debütált a Neumann János Egyetem röpi csapata

Csütörtök este játszotta első mérkőzését a Neumann János Egyetem férfi csapata a MEFOB első selejtezőjében. A Szegeddel találkozott a szolnoki játékosokkal kiegészült hírös városi gárda, és magabiztos, 3:0-ás győzelmet aratott.

Vincze Miklós

A Magyar Egyetemi-Főiskolai bajnokságon a selejtezők egyenes kieséses rendszerben folynak, a döntőbe, amelynek az időpontja később kerül kijelölésre, négy csapat fog bejutni. Csütörtök este a Szegeddel találkozott a hírös városi gárda, és magabiztos, 3:0-ás győzelmet aratott.

Gyurkó Sándor, a kecskemétiek vezetőedzője így nyilatkozott a találkozót követően:

Meg kell mondjam, hogy az edzői pályafutásom alatt nem sűrűn adódott olyan, hogy ilyen keveset tudtam az ellenfélről. Olyan viszont, hogy a saját csapatomról sem tudok sokat, még soha nem is volt. A csapat szolnoki játékosai ugyanis először jöttek át Kecskemétre, s mindjárt egy éles meccsre. Azt természetesen tudtam minden játékosról, hogy milyen játékot játszik és milyen poszton, de azért volt bennem némi félsz, hogy vajon hogyan fog így összeállni a csapat. Például az irányító játékosunk Szolnokról érkezett, és kérdéses volt, hogy hogyan fogja megtalálni az itt edző játékosokat. Ez a bizonytalanság látszódott is az első játszma első felében, utána viszont már elkaptuk a fonalat és olyan sebességű játékot kezdtünk játszani amit nem tudott követni az ellenfél. A második szettet is ugyanolyan sebességgel tudtuk végig játszani ahogyan az elsőt. A harmadik játszmában már kicsit megváltoztattam a csapat szerkezetet, kísérleteztem, és ezért új játékosokat is behoztam a pályára. Ez okozott némi zavart, a játszma felénél ezért tudott az ellenfél felzárkózni, de végül sikerült behúznunk 3:0-ra a mérkőzést. Már a visszavágónak az időpontja is ismert. Jövő hét pénteken játszunk Szegeden. Úgy gondolom, hogy mi vagyunk ennek a párharcnak a esélyesei, de ahhoz, hogy ezt realizálni is tudjuk, a teljes kerettel kell elutaznunk, illetve ugyanekkora koncentrációval kell játszanunk, ahogyan ezt a mérkőzést játszottuk végig. Ünnepelnünk még nem szabad, annak viszont szabad örülnünk, hogy az első hivatalos meccsünket megnyertük. A tovább jutáshoz a visszavágót is nyerni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában