Kézilabda

2024.04.20. 21:30

Vereségével kiesett a kecskeméti klub

A férfi kézilabda NB I/B-ben a Kecskemét Mezőkövesden lépett pályára szombat este. Miután a hírös városiak újabb vereséget szenvedtek, matematikailag is eldőlt, hogy kiestek a bajnokságból.

Nyitray András

A forduló előtt 5. helyen álló Mezőkövesd számított a mérkőzés esélyesének, ám mégis két vendég találattal indult a találkozó. A Mezőkövesd ugyan gyorsan visszajött a mérkőzésbe, de az első negyedórában nem tudta érdemben lehagyni a vendégeket még. 8–7 után kezdett el nyílni az olló, a 20. percben már három gól volt a különbség. Szünetig aztán el is döntötte a lényegi kérdéseket a hazai csapat, 20–12-re vezettek a félidőben. 

kézilabda, Kézilabda Kecskemét, mérkőzés
Sorsdöntő vereséget szenvedett a Kecskemét
Fotó: Bús Csaba

A második játékrész már formalitás volt, kényelmesen tartotta biztos vezetését a borsodi alakulat, olyannyira, hogy tíz gólt fölé tudták felvinni előnyüket. A végeredmény 37–25 lett, amivel megpecsételődött a Kézilabda Kecskemét sorsa. A hírös városiak négy körrel a vége előtt az utolsó előtt, 15. helyen állnak, hátrányuk pedig behozhatatlanná vált a bennmaradó pozíciókhoz képest. Legközelebb pénteken, a Messzi István Sportcsarnokban a Budai Farkasokkal találkoznak Tóth Norbert fiataljai 19 órás kezdéssel. 

A Kecskemétre még négy mérkőzés vár összesen ebben a bajnokságban, ezeken viszont már csak az a kérdés, sikerül-e pontot szereznie tavasszal a gárdának, amivel kicsit kozmetikázhatnák eddigi teljesítményüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában