Labdarúgás

2024.04.07. 08:11

Két gólos hátrányból fordított és nyert Mizsén a Vadkert – galériával

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában az éllovas Soltvadkert a hetedik helyezett Lajosmizse otthonába látogatott.

Szentirmay Tamás

Jól kezdett a hazai csapat, mert már a második percben a soltvadkertiek hálójában volt a labda. Tarnóczki a kis szöglet után keresztlabdát adott, a visszafejelt labdát Kiss László vágta a kapuba 1–0. A 24. percben tovább növelte előnyét a hazai csapat. Halasinak rúgták előre a labdát, a vadkerti térfél közepén, kicselezte védőjét és nyesve lőtt a hálóba 2–0. A 37. percben szépített a Soltvadkert. Huszka kapott nagyon jó labdát a tizenhatoson belül, lefordult védőjéről és a lapuba talált 2–1.

A második félidőt a vendégek kezdték nagyon jól, mert már az első percben kiegyenlítettek. Áman elvette a labdát az egyik védőtől, középre adott, és mivel Huszka teljesen tiszta helyzetben volt, nem volt nehéz a hálóba továbbítania a labdát 2–2. Az 55. percben egy szabadrúgás után Valkai a felső kapufára fejelt, a kipattanó labdát Halasi ugyan csak a felső lécre fejelte. A 60. percben Tóth Péter a bal oldalról cselezett befele, kicsit kiszorított helyzetből a kapufát találta el. A 66. percben a vezetést is megszerezte a Soltvadkert. Plichta adott középre, ahol üresen állt Sili, így nem volt nehéz a kapuba továbbítania a játékszert.

Árva Zsolt: – Nagyon csalódott vagyok, mert a félidőben vezettünk 2–1-re, de a végén kikaptunk 2–3-ra. Szerettünk volna egy pontot itthon tartani, de olyan hibát, amit a második félidő elején elkövet egy védő, azt természetesen megbüntetik. Ezután is voltak lehetőségeink, de azokat sem rúgtuk be. Mivel a második félidőben nem rúgtunk gólt, ez lett az eredmény.

Molnár László: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, mer 2–0-ra vezetett az ellenfél és nem mondhatom, hogy érdemtelenül. Utána rendeztük a sorokat és szépen jöttünk fel, a helyzetek azonban kimaradtak. Szerencsére tudtunk szépíteni, a második félidő elején mi is szerencsés gólt szereztünk. Utána eldönthette volna mind két csapat a mérkőzést, de mi voltunk a szerencsésebbek. Azt kell mondjam, hogy aki Lajosmizsén 0–2-ről feláll, és nyer 3–2-re az komoly erőt mutat, még ha nem is játszottunk igazán jól, de azt sem mondanám, hogy nem érdemeltük meg a győzelmet.

Lajosmizsei VLC–Soltvadkerti TE Soltút 2–3 (2–1)

Lajosmizse, vezette: Kovács Bence (Soós Kristóf, (Soós Adrián Marius).

Lajosmizse: Tajti – Sallai, Fekete, Orlov L., Halasi (Zsiros 75.), Peres, Valkai, Kiss L. Orlov A., Juhász (Csicsó 75.), Tarnóczki (Palotai 79.). Vezetőedző: Árva Zsolt.

Soltvadkert: Eifert – Brindta, Veszeli, Gráczer, Huszka (Radics 85.), Farkas B. (Tóth P. 46.), Plichta, Áman, Hegedűs, Gémesi, Sili. Vezetőedző: Molnár László.

Gólszerző: Kiss L. 2., Huszka 24., ill. Huszka 38., 46., Sili 67. percben. Sárga lap: Juhász 37., Sallai 86., ill. Brindza 26., Tóth P. 59.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában