NAV

2024.04.30. 09:43

Harmincmillió forint értékű hamis ruhát foglaltak le a pénzügyőrök az M5-ösön

Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei, akik az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán állítottak félre egy bolgár kamiont.

Tapodi Kálmán

Hamis ruhákat foglalt le a NAV

Fotó: NAV

A rakomány alaposan szemügyre vették és elsőre kiszúrtak két raklapnyi árut, ami a fuvarokmányokon nem is létezett. Alig néhány perccel a kontroll után kiderült, hogy a fekete fóliába csomagolt raklapokon több mint ezernégyszáz világmárkát viselő ruha rejlik, de a termékek silány minősége szinte azonnal elárulta, hogy azok mindegyike hamisítvány. 

hamis ruha, lefoglalás, M5-ös autópálya
Hamis ruhákat foglalt le a NAV
Fotó: NAV

A pólókat, kabátokat, melegítő-együtteseket a jogtulajdonosok képviselői is megvizsgálták és megállapították, hogy azok valóban hamisítványok, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr azonnal szabadkozott, hogy a dobozok tartalmáról nem tudott. A járőrök összesen 1426 darab hamis ruhát vontak ki a forgalomból, melyek több mint harmincmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. 

Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak – közölte a NAV. Hozzátették: a NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában