Kosárlabda

2024.04.24. 20:02

Kikapott Kaposváron a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Kaposváron lépett pályára a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I. A csoportjábak a playout szakaszában, annak a 4. fordulójában. Jól kezdett és jól hajrázott a hírös városi alakulat, a középső két negyededet azonban fölényesen hozták a hazaiak, így ők nyerték meg a mérkőzést.

Vincze Miklós

Sok faulttal vette kezdetét a mérkőzés, majd Lukovic és Sinik révén a KTE ragadta magához a kezdeményezést, 2-4. Jackson zsákolt, amire Ivkovic Milán reagált, majd egy rövid időre vezetést szerzett a Kaposvár, ám Bogues remek kosarai után ismét a vendégek vezettek, 8-11. A házigazda a légiósai révén tartotta a lépést, két Jackson büntető után pedig már 15-13 állt a táblán. Karahodzsics pillanatai következtek, 15-17-re módosította a hírös városi játékos az állást. Szőke triplájára gyorsan adott választ Lukovic, így 18-19-el zárult az első tíz perc.

kosárlabda, mérkőzés, Duna Aszfalt
Kikapott Kaposváron a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Bogues jó ütemben engedte el a dobást, ám Eaddy is így tett, csak távolabbról, 21-21. Jól dobott kintről a Kaposvár, és Szőke hármasával fordítottak, majd Eaddy is betalált, 27-23. Paár növelte a differenciát, Ivkovic Stojan pedig időt kért, 29-23. Nem tudta sikerrel befejezni támadásait a KTE, és tíz fölé nőtt a differencia, 34-23. Bogues büntetői kerültek a helyükre, 34-25. Ritmust fogott a hazai alakulat, 39-25-nél újabb időt kellett kérni a vendég oldalon. Wittmann triplája jókor érkezett, de Halmai sem tévedett a másik térfélen, 42-28. A kaposvári dobóforma nem hagyott alább, 50-34-el mehettek a felek szünetre.

A folytatásban Filipovity és Sinik vétette észre magát egy-egy szép megoldással, 52-36. Karahodzsics büntetőzhetett, és nem remegett meg a center keze, míg a túloldalon Koprivica tett vissza egy lepattanót, 54-38. Bogues szépen vitte végig ziccerig, 54-40-nél a Kaposvár stábja kérte ki idejét. Gyors támadásokkal termelték a pontokat a hazaiak, míg a túloldalon Bogues és Ivkovic pontjaival tartotta a lépést a KTE, 61-44. Szőke hárompontosa húszra növelte a különbséget, Jackson kosara után, 70-48-as állásnál Ivkovic rendelte magához tanítványait. A negyed végül 74-52-vel zárult.

Sinik és Lukovic hármasa adott reményt a záró felvonásra a KTE szurkolóinak, 74-58. Jöttek viszont kaposvári válaszok is, 79-58. Bogues kettese után időt kért a hazai stáb, 79-60. A hírös városiak amerikai játékosa újabb öt pontot jegyezhetett, 79-65-nél megint időt kért a Kaposvár négy perc huszonegy másodperccel a vége előtt. Tovább tudta faragni a hátrányt a Kecskemét, 79-68-ra módosult az állás Ivkovic büntetőivel. Dramicanin is pontos volt a vonalról, 79-70. Minden erejével és idegszálával koncentrálva küzdöttek tovább a KTE kosárlabdázói, és egy pec huszonhét másodperccel a zárás előtt 79-73-ra jöttek fel alilák. Jackson kettesével eldőlni látszott a meccs, mert már csak tizenhét másodperc volt vissza, 83-75, után Karahodzsics büntetője alakította ki a 83-76-os hazai győzelmet jelentő végeredményt.

– Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez – nyilatkozta a lefújást követően Ivkovic Stojan, a kecskemétiek szakmai igazgatója. – Furcsa az élet, mert húsz évvel ezelőtt itt értem el sikereket játékosként, most pedig vereséget szenvedtem edzőként. Úgy gondolom, hogy ez a meccs nekünk jól jött. Az egyetlen rossz dolog ebben a történetben az, hogy kikaptunk. A második negyedben történteket nem tudtam értelmezni. Tudom, hogy a továbbiakban is a maximumot fogjuk nyújtani.

Kometa Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83–76 (18-19, 32-15, 24-18, 9-24)

Alsóházi rájátszás, 4. forduló, Kaposvár, Kaposvár Aréna, játékvezetők: Kapitány Gellért, Fodor Attila, Lengyel Ádám József (Fekete László)

Kaposvár: Eaddy 22/18, Halmai 9/6, Filipovity 7/3, Jackson Jr. 18/3, Koprivica 8. Csere: Szőke B. 11/9, Paár 8/3. Vezetőedző: Dalibor Damjanovic.

Kecskemét: Wittmann 4/3, Sinik 10/6, Ivkovic 5, Lukovics 9/3, Karahodzsics 10. Csere: Bogues Jr. 34/9, Dramicsanin 4, Tóth B., Kucsera. Szakmai igazgató: Ivkovic Stojan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában