Kosárlabda

2024.04.21. 07:30

Színvonalas meccsen kapott ki Szegeden a KTE

Szombaton Szegedre utazott a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, a play-out szakasz harmadik fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Az első két meccsét behúzó hírös városiak derekasan állták a sarat, a szegediek 44 pontot szerző amerikai légiósa ellen azonban nem volt ellenszerük.

Vincze Miklós

Karahodzsics büntetőkkel és Wittmann tempóval nyitott a Kecskemét, ám a Szeged sem tétlenkedett, 5–4. Lukovic pillanatai következtek, és 5–11-re meglépett a KTE. Jó védekezés után újra a kecskemétiek szerb légiósa villant meg távolról, 5–14-nél időt kértek a Tisza-partiak. Ivkovic és Bogues sem akart lemaradni a többiektől, majd Wittmann büntetőkkel 7–20-ra váltott az eredményjelző. Woolridge révén közeledett a Szedeák, majd Locke ziccere után már Ivkovic Stojan rendelte magához tanítványait, 13–20. Nem segített az időkérés, a házigazda lendületben maradt, és fordított, 21–20. A negyed végén ismét Locke villant kintről, így 24–22-vel zárult az első tíz perc.

KTE, kosárlabda, mérkőzés
Színvonalas meccsen kapott ki Szegeden a KTE
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Sinik szerzett labdát, és robogott végig a pályán, hogy föltegye, míg a túloldalon Lake és Locke volt pontos, 28–24. Sinik távolról sem tévedett, ezt követően pedig szép támadás után Lukovic volt a befejező, 28–29. A Tisza-parti amerikai kontingens megrázta magát, és 37–32-re megléptek. Nem tudta támadásait pontosan befejezni a mérkőzés ezen szakaszában a KTE, 39–32-nél időkérés következett. Karahodzsics küzdött a palánk alatt, és törekvéseit több soron is siker koronázta, 43–38. A Szedeák viszont ennél közelebb nem engedte már a vendégeket. A félidőre 52–41-gyel mehettek a felek.

Ivkovic kapta a gyűrű alatt a labdát, majd oldotta meg higgadtan a helyzetet, míg a túloldalon Lake zsákolt, 54–43. Karahodzsics és Wittmann révén jött be tíz alá a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 56–48. Két gyors szegedi kosár után 60–48-nál időt volt kénytelen kérni a vendég stáb. Locke vitte hátán a Szedeákot, és mindhiába igyekeztek a kecskemétiek, nem tudtak közelebb kerülni, 68–53. Bogues villant kétszer egymást követően, majd Sinik és Dramicanin fontos pontjaival 73–62-re zárkózott a KTE. Felváltva estek a kosarak, a védekezést egyik fél sem tudta csúcsra járatni. A negyedet Locke félpályás triplája zárta, 84–70-el jöhetett az utolsó tíz perc.

Karahodzsics és Bogues faragott a hátrányból, 84–74. Szegedi büntetőre Bogues triplával reagált, és visszahozta a hírös városi reményeket, 85–77. Mucza hármasa és büntetői után 92–81-re váltott a kijelző. Dramicanin pörgette fel a palánkra, 94–85. Bognár kettő plusz egyes akciója után Mucza is megoldotta kiszorított helyzetből, 99–85. Locke trojka után, négy perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés. 102–85-nél Ivkovic Stojan időt kért, hogy az utolsó rohamokra felkészítse fiait. Bogues és Ivkovic Milán kettesei 102–91-re módosították az állást. Lukovic tetszetős kosaraival még kapaszkodott a KTE, de vészesen fogyott az idő, és másfél perccel a találkozó vége előtt 105–96 volt az eredmény. A házigazda nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. A végeredmény: 105–98.

– Gratulálok a Szegednek – értékelt Ivkovic Stojan, a kecskemétiek szakmai igazgatója. – Úgy gondolom, hogy erőn felül teljesítenek, büszke lehet rájuk az egész város. Minden téren jobbak voltak ma nálunk, megérdemelten nyertek, ugyanakkor véleményem szerint mi sem vallottunk szégyent. Nem történt katasztrófa, készülnünk kell tovább a következő fontos meccsekre. Az alsóházban véleményem szerint minden csapat megérdemelné, hogy bent maradjon. Remélem, hogy a Szeged és a Kecskemét jövőre is az élvonalban csap majd össze. Köszönjük a kecskeméti szurkolóknak, hogy ilyen sokat elkísértek és biztattak minket, ez nagyon sokat jelentett számunkra.

SZTE-Szedeák – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 105–98 (24-22, 28-19, 32-29, 21-28)

Szeged, Újszegedi sportcsarnok, játékvezetők: Frányó Péter, Pozsonyi László, Nepp László Oszkár.

Szeged: Woolridge 20, Locke 44/21, Balogh, Bognár 8, Lake 12. Csere: Mucza 11/3, Mayer 4, Cohill 3, Zsíros 3/3. VEzetőedző: Simándi Árpád.

Kecskemét: Sinik 8/3, Wittmann 7/3, Ivkovic 9/3, Lukovic 22/6, Karahodzsics 14. Csere: Kucsera 5/3, Bogues 29/3, Dramicanin 4, Tóth B. Szakmai igazgató: Ivkovic Stojan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában