Kézilabda

2024.03.22. 07:00

Folytatódnak az NB II-es bajnokságok

Kialakultak a női és férfi NB II-es bajnokságok alsóházi és felsőházi csoportbeosztásai, hétvégén pedig már a küzdelmek is folytatódnak. Zajlanak a vármegyei I. osztály csatái is.

Nyitray András

A nőknél és a férfiaknál is egy-egy Bács-Kiskun vármegyei gárda került a mezőny első, illetve második felébe. 

KNKSE, kézilabda, Bács-Kiskun,
A KNKSE célját elérve a felsőházban folytatja 
Fotó: Bús Csaba

A női G-H felsőházi csoportban a Kecskeméti NKSE a Szarvas otthonában kezd 17 órakor szombaton, míg az alsóházban a Bácsalmás 16 órás rajttal a BVSC-t fogadja majd. A férfiaknál a Mizse KC került a felsőházba, ahol ugyancsak a G-H csoportban Újkígyóson lép pályára 16 órakor. Az E-F csoport alsóházában a Kalocsa a Siklóst fogadja majd 19 órától. A felsőházban az alapszakaszban elért helyezés alapján pontokat is hoznak magukkal a csapatok, ami jelentősen befolyásolhatja természetesen a végeredményt is. A felsőházban a feljutásért, az alsóházban a kiesés elkerüléséért harcolnak majd a csapatok. 

A vármegyei bajnokságokban a férfiaknál rendeztek meccseket, a két éllovas, a Kiskőrös és a Kiskunmajsa ezúttal sem hibázott. Előbbi Soltvadkerten nyert 24–28-ra, utóbbi az kecskeméti NJE-t verte meg 26–23-ra. A Kiskőrös két ponttal vezet, de egy mérkőzéssel többet játszott. Pályára lépett a Gézengúz UKC is, mely a KUSE-t verte idegenben 24–34-re. A nőknél kialakult a felsőház és az alsóház mezőnye, de egyelőre itt még nem léptek pályára a csapatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában