Birkózás

2024.03.12. 16:18

Töretlen a félegyházi birkózók sikersorozata

Sikeresen szerepeltek a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület U15-ös versenyzői az eddigi válogató versenyeken.

Vajda Piroska

Négy fiatal tehetség harcolta ki a válogatott kerettagságot és nyílhat lehetőségük a görögországi Loutrakiban rendezendő Serdülő Európa-bajnokságon való részvételre  – tudtuk meg Szabó József, edzőtől. 

birkózók, edzés, sport
Töretlen a félegyházi birkózók sikersorozata
Fotó: Vajda Piroska

Elmondta, a Vasas Birkózó Szakosztály a napokban rendezte meg az idei év második serdülő válogató versenyét szabadfogásban és a nőknek, ahol a magyarokon kívül lengyel, moldáv, román, ukrán és szlovák versenyzők erősítették a mezőnyt. A női mezőnyben a 36 kilogrammosok között Barabás-Ágoston Anna az első helyen végzett, a 66 kilogrammos Bárány-Almási Bianka pedig harmadik lett.

A 44 kilogrammos fiúk között Fülöp Kristóf második, az 52 kilogrammos Hideg Balázs és a 75 kilogrammos Tapodi Norbert pedig harmadik lett. Moldován Vencel az ötödik helyen végzett. Anna, Kristóf és Vencel a korondi testvércsapatban jutott ilyen magas szintre – hangsúlyozta Szabó József. Hozzátette, csapatban a félegyházi-korondi vegyes csapat is felállhatott a dobogó harmadik fokára, őket csak a moldáv válogatott és a kolozsváriak tudták megelőzni.

birkózók, edzés, sport
Fotó: Vajda Piroska

 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában