Futsal

2024.02.15. 11:54

Fordulatokban nem volt hiány a városi derbin

Izgalmas és fordulatos városi derbit rendeztek szerda este az NB III-as bajnokságban Kecskeméten. A Dirner-Siland FC a ScoreGoal-t látta vendégül a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola csarnokában. Mindkét együttes sokat tett a győzelemért, de végül a hajrában szerencsésebb vendégek vitték el a pontokat.

Nyitray András

A ScoreGoal és a Dirner Siland Futsal Club egy korábbi mérkőzésen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A városi derbi tétje a dobogóért zajló küzdelem is volt hazai részről, hiszen a Siland abban a tudatban lépett pályára, hogyha kikap, igen nagy távolságra kerül az érmes helyektől. A ScoreGoal számára a bronz is nagy siker lehet ebben az évben, hiszen csak tavaly nyáron alakult meg a klub tartalékcsapata. 
A mérkőzés alaphangját a vendégek részéről Nagy Levente adta meg, aki már az első percben eredményes volt, de Herczeg, Takács és Sándor találataival már a 9. percben 3–1 állt az eredményjelzőn. A ScoreGoal nem esett ettől össze, szünetig sikerült egyenlítenie a „kék oroszlánoknak”, előbb Major, majd Tóth László volt eredménye (3–3). 

A második félidőben Takács révén újra a Siland ragadta magához a kezdeményezést és a vezetést, de Tóth második góljával ismét gyorsan válaszolt a ScoreGoal (4–4). Bő tíz perc olt hátra, amikor Tóth Kristóf harmadjára is előnybe hozta a hazaiakat, és a hajráig ezt tartották is. Alig egy perc alatt azonban kétszer is elaludt a Siland védelme, Tóth harmadik és negyedik góljával fordítottak a végig lelkesen küzdő vendégek. Mivel újabb gól már nem született, a ScoreGoal 5–6-ra megnyerte idegenben a derbit, ezzel megerősítette harmadik helyét a tabellán, míg a Siland maradt a negyedik. 

A Dirner-Siland hétfőn az éllovas Mórahalom VSE vendége lesz 20 órakor, míg a ScoreGoal szerdán 19 óra 30 perckor a St. Mihály FC-t fogadja a Dunszt Ferenc Tornacsarnokban. 

Dirner-Siland FC–ScoreGoal 5–6 (3–3) 
Kecskemét. Vezette: Ézsiás  Gábor (Juhász László, Farkas László) 
Siland: Czakó – Kürtüsi, Takács, Herczeg P., Tóth K. Csere: Sándor, Böde, Márton, Terecskei. 
ScoreGoal: Papp Z. – Gáspár, Nagy L., Tóth L., Vári. Csere: Major, Csőszi, Hajnal, Nádudvari, Gondi. 
Gólszerzők: Herczeg P. (5.), Takács (8., 23.), Sándor (9.), Tóth K. (29.) ill. Nagy L. (1.), Major (11.), Tóth L. (20., 25., 34., 35.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában