Qualisport Racing

2024.01.13. 11:15

Szenzációsan szerepeltek a Dakar-ralin a dunaszentbenedeki kamionosok – videóval frissítve

Szenzációsan szerepelt a 2024-es Dakar-rali talán legnehezebb, 48 órás szakaszán a dunaszentbenedeki Qualisport Racing kamionos triója és a hetedik helyen értek célba. A senkit kímélő „üres zóna” után így a vasárnap igen előkelő pozícióból folytathatja a száguldást Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő alkotta versenycsapat.

Tapodi Kálmán

Már a hetedik helyen állnak a kamionosoknál a dunaszentbenedekiek

Fotó: Qualisport Racing Facebook-oldala

A remek szereplés után a Nemzeti Sportnak így nyilatkozott Kovács Miklós: „Nagyon kemény volt az elmúlt két nap: hatalmas dűnéken, puha homokon autóztunk, nagyon sokan felborultak, elakadtak, húzgáltuk az ellenfeleket a sivatagban. Pályafutásom legnehezebb két napja volt: néha azt sem tudtam, hol vagyunk, a semmi közepén, sátorban aludtunk, kommandós kaját ettünk, szóval tényleg vérbeli Dakar-szakaszon vagyunk túl. Szerintem a szervezők egy kicsit túl is lőttek a célon. Volt olyan tölcsér, amiből csak tolatva tudtunk kimenni, mondta is a navigátorom, Czegó, hogy ezt pontozni kellene, ahogy háttal kiugrattunk a gödörből. Ezt a szakaszt még jó sokáig nem fogjuk elfelejteni: szereltünk, mentettünk, mentünk a saját tempónkban.” A benedeki pilóta azt is elmondta, hogy akadt egy kis műszaki hibájuk, de azt a szombati szünnapon megoldja a csapat, és mennek tovább. 

 Vasárnap a hetedik szakasz útvonal igen hosszú lesz, mert 837 kilométer össztáv teljesítése vár a versenyzőkre. A Scania Hyenanák vasárnap Rijád és Al-Duwadimi között technikás részeken kell teljesíteni, amiben lesz kanyonlabirintus és intenzív dűneszakasz is. A rali január 19-ig tart Szaúd-Arábiában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában