Kosárlabda

2024.01.26. 21:02

Pontszegény meccsen jobban célzott a Honvéd – galériával

A Budapest Honvédot fogadta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, az alapszakasz 18. fordulójában. Jól kezdett a hazai csapat, ám a Honvéd még az első negyed végén átvette a vezetést, és a találkozó végéig meg is tartotta.

Vincze Miklós

A Budapest Honvéd ellenlépett pályára a Kecskemét

Fotó: Bús Csaba

A vendégek hozták el a labdát a feldobást követően, ám Bogues két büntetőjével a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerezte meg a mindkét fél számára roppant fontos meccs első egységeit. Lukovic is beköszönt, akit Karahodzsics követett kétszer, máris 8–0 állt a táblán. Kiválóan védekezett a hírös városi alakulat, és a támadójáték is olajozottan működött, 10–0-nál időt volt kénytelen kérni a Honvéd stábja. Dokovic triplájával a budapesti gárda is elkezdte a pontgyártást, majd Filipovic és Hajdu is csatlakozott, és eltűnt a hazai előny, 10–10. Átvette az irányítást a Honvéd, 14–20-ra tudtak meglógni. A negyed végére sikerült közelebb kerülnie a KTE-nek egy hajszállal, 18–23-mal zárult az első etap.

Sinik szerzett labdát, majd szépen oldotta meg a befejezést egy az egyben a védővel, 20–23. 

A vendégek amerikai légiósai közelről és távolról sem tévedtek, 20–28. Kucsera kettesére Wesson triplával válaszolt, majd Brown tempója is behullott, 22–33. Bogues kettő plusz egyes akciója jókor érkezett, azt követően pedig még egy ziccert tett fel eredményesen, 27–33. Lukovic a büntetővonalon volt higgadt, majd távolról sem tévedett, 32–33. Időt kért a fővárosi stáb, érezhető volt, hogy összezavarodtak elől és hátul is, ezt igyekezett Jovanovic rendezni. A félidőhöz közeledve egyre feszültebb lett a légkör, és ebből a vendégek jöttek ki jobban, 33–41.

Élesebben kezdtek a vendégek a folytatásban, majd Karahodzsics ellen faultoltak, a büntetők a helyükre kerültek, 36–46. Boguest sportszerűtlenül tartóztatták fel, mindkétszer higgadt maradt, 38–46. Dokovic az egyik oldalon, Körmendi a másikon oldotta meg, 40–48. Büntetőkből tudott csak a következő periódusban eredményes lenni a Kecskemét, a különbség nem változott, 42–50. Brown a sarokból hintette be, míg Dramicanin a gyűrű alatt helyezkedett megfelelően, 44–53. Wittmann csapta be a komplett vendég védelmet, 46–53. Sok hibával játszott mindkét együttes, alig született pont a harmadik etap utolsó perceiben, 46–56.

Akadozott a hazai támadójáték, de a Honvéd sem büszkélkedhetett túlzottan, egyedül Wesson talált be tőlük két és fél perc leforgása alatt, 46–58. Bogues két hárompontosa a legjobbkor érkezett a Kecskemétnél, 52–60. Négy minutummal a vége előtt tíz egyég volt a differencia Wesson trojkáját követően, 53–63. Az eddig szolidan teljesítő Henry maradt egyedül, és 55–68-ra módosította az eredményt. Időt kért Ivkovic Stojan két perc ötvenhárom másodperccel a vége előtt, hogy kidolgozzák a stratégiát a hajrára. Wittmann szállította is a tőle megszokott kritikus pillanatban dobott hármast, majd Bogues hozta még közelebb a hírös városiakat, 60–68. Honvéd időkérés következett, ezután Wittmann és Karahodzsics büntetőket dobhattak, felemás sikerrel, 62–68. Az utolsó perc a taktikai faultokkal, és az azokért járó dobásokkal telt. Wittmann hármat tett a neve mellé ebből, 65–70. Brown egyesei után Ivkovic rendelte magához tanítványait, 65–72. Hiába igyekezett, áttörést nem tudott felmutatni a Kecskemét, így a Honvéd örülhetett a végén, 67–75.

– Gratulálok a Honvédnak – értékelt a mérkőzést követően Ivkovic Stojan, a kecskemétiek szakmai igazgatója. – Kemény meccset játszottunk. Ami a kosárlabda részét illeti, mindent megcsináltunk, amit elterveztünk, inkább az önbizalmunkkal van baj. A tripláink és büntetőink százaléka katasztrofális volt. Márpedig egy ennyire pontszegény meccsen ez döntő szempont. El kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk ennél. Dolgozunk tovább, az élet megy tovább.

– Gratulálok a KTE-nek, mert végig nagyot küzdöttek – nyilatkozta a vendégek mestere, Zlatko Jovanovic. – Természetesen a saját játékosaimnak is, mert keményen dolgoznak, és a mai siker is ennek köszönhető. Fiatalok vagyunk, ami az egyik gyengeségünk, de ugyanakkor hétről hétre látszik a fejlődés, és az önbizalmunk is egyre nagyobb a győzelmekkel. Erre szükség is van, hiszen ez egy őrült szezon, egy-egy győzelem sokat számíthat majd a végelszámolásnál.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Budapest Honvéd 67-75 (18-23, 15-18, 13-15, 21-19)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, játékvezetők:Benczur Tamás, Kapitány Gellért, Farkas Gábor.

Kecskemét: Sinik 2, Bogues 24/6, Ivkovic, Lukovic 10/3, Karahodzsics 11. Csere: Wittmann 13/3, Kucsera 3, Körmendi 2, Tóth B., Dramicanin 2. Szakmai igazgató: Ivkovic Stojan.

Budapest Honvéd: Simon, Brown 16/3, Hajdu 6/6, Henry 6/3, Peringer. Csere: Wesson 16/9, Bazsó, Djokovic 16/9, Filipovics 14, Kopácsi 1. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában