Dakar-rali

2024.01.16. 08:30

Négy nappal a verseny vége előtt a 14. helyen álltak a dunaszentbenedeki kamionosok – videóval

Négy versenynap van még hátra 46. Dakar-raliból, melynek kamionos mezőnyében a 14. helyen áll összetett versenyben a dunaszentbenedeki Qualisport Racing csapata. A Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor, Ács László fedélzeti szerelő alkotta trió a hétfői közel 700 kilométeres szakaszon a 13. helyen ért célba.

Tapodi Kálmán

Fotó: Qualisport Racing Facebook-oldala

– Szegény kocsink kivan és mi is – summázott a fárasztó nap után Kovács Miklós, aki abban reménykedett, hogy Scania Hyenával sikerrel teljesítik a hátralévő szakaszokat. Kedden a Hail és Alula között 639 kilométeres etap vár a mezőnyre, akik ezúttal is sziklás, nehéz terepen navigálnak a hegyek között. A Qualisport Racing tetemes időbüntetést is kapott a múlt heti 48 órás szakaszt követően, amikor rendezői utasításra több egységgel együtt, nem teljesítette a pálya egy részét. A kamionosok mezőnyének élbolyában továbbra is cseh és holland kamionok találhatók

Szomorú hír is beárnyékolta a hétfői versenynapot. A rali második szakaszán, január 7-én súlyos balesetet szenvedett spanyol motoros, Carles Falcon elhunyt. A TwinTrail Racing 45 éves versenyzőjét balesete után mesterséges kómában tartották. A spanyol motoros a Dakar történetének harmincharmadik olyan indulója, aki életét vesztette a verseny során.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában