Labdarúgás

2024.01.29. 10:27

Már két edzőmeccset vívott, nagy erőbedobással készül a Jánoshalma – galériával

A Jánoshalmi FC a vármegyei első osztályú bajnokság őszi idényben a 3. helyen végzett. A csapat, amely új edzővel vágott neki a tavaszi felkészülésnek, január közepén kezdte meg a felkészülést.

Vincze Miklós

Stojanovic Milos (sapkában) akár repül is, ha a csapat érdeke úgy kívánja.

Fotó: Pozsgai Ákos

A Jánoshalmi FC január 12-én tartotta meg az évnyitó közös vacsorát, amelyen bemutatták a keret tagjainak az új edzőt, Paksi Pétert. A Kiskundorozsmától érkezett mester, aki azelőtt a Szegedi VSE csapatát irányította, kifejtette céljait, és felhívását keringőre, aminek a lényege az, hogy a kemény munkában látja a csapat elé kitűzött célok teljesítésének a zálogát. A játékosok szemmel láthatóan vevők voltak a szegedi mester munkaszemléletére, az évnyitó vacsorán még csak elméletben, hamarosan azonban már edzésen is bizonyították, hogy eltökélt céljuk megfelelni Paksi Péter elvárásainak. A felkészülést ugyanis az évnyitó vacsorát követő héten, január 16-án kezdte meg a felnőtt keret.

Ami a Jánoshalma tavaszi keretét illeti, távozó nincsn jánoshalmáról, Sarok Attila technikai vezető ugyanakkor egyelőre érkezőről sem tudott beszámolni. – Azt ugyanakkor nem tagadom, hogy van három kiszemeltünk, velük azonban még nem egyeztünk meg, nem kötöttük meg a megállapodást – nyilatkozta. – Neveket tehát inkább majd akkor mondok, amikor megszárad a szerződésen a papír, illetve február 14 után, hiszen akkor zárul le az átigazolási időszak. Annyit tudok most mondani a három jelöltünkről, hogy mind a három magasabb osztályból érkeznének hozzánk. Természetesen remélem, hogy az érkezésükről hamarosan már nem feltételes, hanem kijelentő módban tudok beszélni.

A csapat minden hétvégére tervez felkészülési mérkőzést. Az első ellenfelük, január 20-án a Csongrád-Csanád megyei első osztályban szereplő Bordány volt. Algyőn vívták meg azt a mérkőzést, Lengyel Szabolcs góljával 1–0-s győzelmet arattak. A mögöttünk álló hétvégén az NB III.-as Majossal találkozott a Jánoshalma, Bonyhádon. A mérkőzés első félidejében a JFC háromgólos előnyre tett szert – Stojanovic Milos, Suhajda Merlin és Nagy Roland voltak a jánoshalmi gólszerzők –, a második játékrészben azonban már csak a harmadosztályú ellenfél talált be a kapuba, három alkalommal, így az a mérkőzés 3-3-ra végződött.

– Elégedettek voltunk a fiúkkal a Majos elleni mérkőzésen, különösen természetesen az első félidővel. Attól, hogy az NB III.-as ellenfél a mérkőzés második felében kiegyenlített, azért nem kell elkeserednünk, mert miközben nálunk öt játékos hiányzott, és mindössze két cserénk volt – Kisa Péter és a 16 éves ifi játékos, Regajz Ferenc, no meg a fiúk lábában ott voltak a hatkilométeres futások –, az ellenfél teljes sort tudott cserélni a szünetben. A látottakkal egyébként ismétlem, elégedettek lehettünk.

A Jánoshalma kerete jelen pillanatban 16 mezőnyjátékosból és két kapusból áll, és amint Sarok Attila utalt is rá, közülük egyelőre vannak még néhányan, akik kisebb sérüléssel bajlódnak.

A következő mérkőzést szerdán este vívják, mégpedig hazai pályán, 18 órai kezdettel, a villanyfényes meccsen a Bajai LC lesz az ellenfél. Ezen a hétvégén Kecskemétre utaznak, a Kecskeméti LC látja vendégül őket, szombaton délelőtt 11-kor vívják meg ezt a találkozót. Február 7-én szerdán 18 órakor Kecskeméti TE U19-es csapata fogadják hazai pályán. A február 10-i hétvégére pihenőt kapnak a játékosok, hiszen akkorra már egy kéthetes szerda-szombat meccsterheléses időszak áll majd mögöttük. Végül jön a bajnoki rajtot megelőző főpróba, február 17-én, akkor az NB III.-ban szereplő Hódmezővásárhelyhez utaznak, az azt követő hétvégén pedig már indul a bajnokság.

– Ami a céljainkat illeti, egy nagyon jó őszi hajrával befutottunk a harmadik helyre – jelentette ki Sarok Attila. – Az alap célunk maradt a bajnokság megnyerése, a minimális cél pedig az, hogy legalább dobogón végezzen a csapat.

Arra a kérdésre, hogy a klub – a bajnokságban elért megfelelő helyezés esetén, hiszen a tavalyi esztendő óta nem csak a bajnokok, hanem a dobogósok is nevezhetnek az NB III.-ra – tervez-e esetleg osztályváltást, Sarok Attila elmonda, hogy kizárni nem zárják ki ezt a lehetőséget, azért is teremtették meg a feltételeket – vagyis többek között ezért alkalmaztak az idei tavaszra UEFA A licenccel rendelkező edzőt –, de a konkrét tervek között nem szerepel az osztályváltás. Egyelőre. – Először teljesítsük a céljainkat a bajnokságban, és aztán a továbbiakat majd meglátjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában