Qualisport Racing

2024.01.15. 19:03

A tizenharmadik helyen értek célba dunaszentbenedeki kamionosok

A vasárnapi hetedik szakaszon csapatunk a 13. helyen ért célba – adta hírül közösségi oldalán a 46. Dakar-rali kamionosai között rajtoló Qualisport Racing. A dunaszentbenedeki trió – Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László – kamionos trió, a szombati pihenő nap előtti a 48 órás etapon a 7. helyen zárt.

Tapodi Kálmán

A felvétel a hétfői 8. szakaszon készült

Fotó: Qualisport Racing Facebook-oldal

A Nemzeti Sport híradása szerint azonban utóbb kiderült, hogy „rendezői utasításra 45 egység (ebben volt motoros, autós és kamionos) nem teljesítette a pálya egy részét, ami miatt csak az Experience mezőnyben folytathatták volna a küzdelmet, vagyis teljesíthették volna a távot, de versenyen kívül, nagy büntetéssel”.  A sportnapilap értesülése szerint köztük volt Kovács Miklós pilóta és csapata is, de végül ez a lista vasárnapra lerövidült, így egyelőre bizonytalan, a magyarok hol folytathatják a Dakart. Hétfőn, a nyolcadik szakaszon az Al-Duvadimi és Hail közötti 458 kilométeres távon sziklásabb terep várt a versenyzőkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában