Röplabda

2024.01.14. 07:00

A második helyen álló Közgáz vendége lesz az éllovas Röpke

Vasárnap játssza az idei első tétmérkőzést a HÉP-Kecskeméti RC röpke csapata. Nem is akármilyen meccset, hiszen a 2. helyen álló Közgáz vendége lesz az Erki Milán vezette hírös városi hölgykoszorú.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

A HÉP-KRC Röpke az utolsó bajnokiját december 16-án, hazai pályán játszotta, akkor a tabellán közvetlen rivális Károli Gáspár Református Egyetem SC csapatát győzték le 3–1 arányban, és álltak az élre. Az az éllovas pozíció abban a pillanatban még az a fajta feltételes éllovas pozíció volt, amely duplán ideiglenes, hiszen a Röpke két fő riválisának hátra volt még egymás ellen egy mérkőzése. Azon azonban a kecskemétieknek kedvező eredmény született, így az idei évet is az élről indíthatják.

Elsőként arról faggattuk a csapat edzőjét, Erki Milánt, hogy mennyi pihenőt kaptak a lányok, illetve hogy mikor kezdték meg a készülést a folytatásra.

– December 22-én egy évzáró vacsorával köszöntünk el egymástól a 2023-as évre, amit egy szűk két hetes pihenő követett – tekintett vissza Erki Milán. – Ez soknak tűnhet, de azt gondolom, hogy mindenki alaposan feltöltődött ez alatt az idő alatt, a január 3-i első edzésre tehát jó hangulatban érkeztünk meg. Azóta teljes fordulatszámon pörögnek az edzések, ahogyan korábban is. Szerencsésen alakult az idei folytatás, az első fordulóban mi nem játszottunk mert szabadnaposak voltunk, így nyugodtan készülhettünk a következő fontos mérkőzésünkre.

A vezetőedző nem túloz, hiszen az éllovas Röpke a 2. helyen álló Közgáz vendége lesz vasárnap délelőtt 11 órai kezdettel, a fővárosi Kinizsi utcában. – Nagyon jó lenne nyerni, és nem csak azért, mert nyerni mindig jó, de most extra értékes pontokat lehetne kasszírozni, miután az előző fordulóban a Közgáz kisebbfajta meglepetésre 3-1-es vereséget szenvedett a KRE ellen. Ha három pontot tudunk haza hozni, akkor máris bebiztosítjuk a helyünket a rájátszásban, míg egy vereség esetén el kellene kezdenünk számolgatni, ezt pedig nem szeretnénk. Továbbra is jó formában vagyunk, a lányok nagyon elszántak, mindenképpen fel akarják rakni a pontot arra a bizonyos i-re, ha már a szezon során lejátszott tíz mérkőzésükből kilencet megnyertek – utalt csapata elszántságára a mester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában