Futsal

2023.12.21. 07:00

A Maglód vendégeként zárja az évet a ScoreGoal Kecskemét

Az idei esztendő utolsó fordulóját, az alapszakasz 18. körét rendezik meg ezen a héten csütörtökön a férfi futsal NB I.-ben. A ScoreGoal Kecskemét Futsal ebben a fordulóban a Maglód vendége lesz.

Vincze Miklós

A jelenleg a Maglódban szereplő Sallai Bence támadja a hírös városiak gólgyárosát, Pál Patrikot (kék mezben)

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A két gárda az alapszakasz első felében a Messzi István Sportcsarnokban csapott össze, azon a találkozón 5–2-es hírös városi győzelem született. A kitűzött célok tekintetében az alapszakasz végére a felső házba vágyó ScoreGoal Kecskemét az első tizenhét fordulót követően megszilárdította a helyét a felső házban, hiszen 32 ponttal állnak az 5. helyen úgy, hogy a 6. helyen tanyázó Nyírbátortól mostanra már tíz ponttal meglépett Marko Gavrilovic csapata. A Maglód jelenleg a tabella alsó felébe helyezkedik el, tizenegy megszerzett ponttal a 11. helyen állnak. A hazai mérkőzéseit Monoron vívó maglódi Mag-Log a pontjaiból hetet hazai pályán szerzett – döntetlent játszottak a Debrecennel, legyőzték a Pécset és a Magyar Futsal Akadémiát –, a kecskeméti kék oroszlánok azzal a határozott céllal utaznak el az idegenbeli mérkőzésre, hogy a 18. fordulót követően ez a statisztikai adalék, pontosabban az a névsor, hogy ki ellen szerzett pontot hazai pályán a Maglód, ne változzék. Azzal ugyanakkor tisztában vannak a hírös városiak, hogy könnyű dolguk nem lesz.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen nyolc játékost adtunk a válogatottaknak az elmúlt héten, így klubszinten nem tudtunk érdemi munkát végezni – utalt a nehézségekre Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Ez ugyanakkor már nem az első ilyen eset, már van tapasztalatunk, hogyan menedzseljük az ilyesfajta szituációt. Bencsik és Haász biztosan nem lesz bevethető, előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt. Bízom benne, hogy Tomic pár percet fog tudni vállalni majd csütörtökön, hiszen vele együtt sem lesz bő rotációnk. Ez lesz a 2023-as év utolsó meccse számunkra, és egyben az egyik legfontosabb is, mert mindhárom pontra égetően szükségünk van, hogy minél előkelőbb helyről kezdhessük majd meg a további küzdelmeket. Maximális koncentráció kell mindenkitől Maglódon, hogy sikerrel vegyük az összecsapást.

A mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Monori Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában