Labdarúgás

2023.11.25. 17:29

Otthonában győzte le a Baja Kiskunfélegyházát – galériával

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság harmadik fordulójából elmaradt mérkőzést játszották le szombaton délután Kiskunfélegyházán, ahol a hazai csapat ellenfele a Bajai LC volt.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A találkozó előtt a Kiskunfélegyháza az ötödik helyet foglalta el a tabellán huszonkét ponttal és győzelme esetén megelőzte volna a negyedik helyezett Lajosmizsét és a harmadik Jánoshalmát is, és a képzeletbeli dobogó harmadik helyére állhatott volna. Erre minden esélye is meg volt a Kiskunfélegyházának. A csapat szerette is volna bizonyítani a hazai szurkolóknak, hogy ott a helyük a legjobbak között.

A Baja eddig nem úgy szerepelt a bajnokságban, mint ahogyan azt remélték, mert az eddig lejátszott tizenkét mérkőzésükből csak tizennégy pontot gyűjtöttek és a 13. helyet foglalták el a tabellán. A Magyar Kupa mérkőzésük miatt a Kiskunfélegyházán kívül a Tiszakécske II-vel is találkoznak még a téli szünet előtt. Így győzelmeik esetén ott lehetnek a középmezőnyben.

A találkozó előtt köszöntötték a 75 éves Varga Ferencet, aki nem csak a hazai mérkőzések bemondója, de évtizedek óta ott van a csapat körül, és ahol tud segít. A kezdőrúgást ő végezte el.

A hazaiak mindjárt támadólag léptek fel az első találatot mégis a vendégek szerezték. Egy jobb oldali támadást követően Kerezsihez került a labda, aki kilőtte a jobb alsó sarkot 0–1. A második játékrész elején sikerült a Kiskunfélegyházának egyenlíteni. Szintén egy jobb oldali beadás után Sztruhák kapus rosszul ért a labdához, ami Kanyóhoz került, aki könnyedén lőtt a hálóba 1–1. Nem sokkal később ismét vezetést szerzett a Baja. Bölcskei remekül futott el a jobb oldalon, labdája üresen találta középen Csikit, akinek nem volt nehéz dolga a labdát a kapuba juttatni 1–2.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert nem a tabellából indultunk ki, vélekedett Némedi Norbert. – Olyan volt ez a mai mérkőzés is, mint az egész fél szezonunk. Sajnos hullámzó volt a meccs képe is. Rohantunk az eredmény után, és próbáltunk újítani. Hozzáteszem, hogy a vendégek nagyon szervezetten játszottak, és kivédekezték ezt a mérkőzést. Tanulunk ebből az egész félévből. Megpróbálunk a tavasszal minél többet kihozni majd a szezonból, és reméljük, hogy az jobban fog sikerülni. Van rá időnk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, ami most az ősszel okoztunk. Szebb lehetet volna a vége, ha ezt a mérkőzést meg tudtuk volna nyerni. Innen építkezünk majd tavasszal, tette hozzá Némedi Norbert.

– Szerencsére a mérkőzés elején vezetéshez jutottunk, ami megnyugtatta a csapatot. A Félegyháza játssza a focit, most is kulturált focit játszottak.

Szervezetten próbáltunk védekezni, abból pedig kontrázni. Szerencsére a hazaiaknak ezek a próbálkozásai az első félidőben kimaradtak. A második játékrészben úgy éreztem, hogy hátszéllel jobban kijövünk, de kaptunk egy gólt. A Félegyháza jött előre a győzelemért, de egy kontrából ismét meg tudtuk szerezni a vezetést. Amire készültünk, hogy minél kevesebb kapott góllal hozzuk le a mérkőzést, és a kevés lehetőséget használjuk ki, az bejött, és sikerült nyernünk. Sokszor hiányzott a szerencse az előző meccseken a játékunkból, ez a kis plusz most meg volt, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést, értékelte csapata teljesítményét Koch Tamás.

Kiskunfélegyháza–Bajai LC 1–2 (0–1)

Kiskunfélegyháza, vezette: Kiss László (Apró Ferenc, Serfőző Balázs).

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Vén (Szabó P. 20.), Magony, Erős, Oroszi (Nagy D. 66.), Nagy V., Kanyó, Urbán, Kőrös (Molnár E. 46.), Kurgyis, Huszka (Szűcs 66.). Vezetőedző: Némedi Norbert.

Baja: Sztruhák – Fehér, Knap, Bölcskei, Kerezsi (Schaffer 76.), Nébl (Sebők 93.), Csiki, Bányai, Baladin, Megyeri (Szolga 80.), Mezőfi (Urlauber 71.). Vezetőedző: Koch Tamás.

Gólszerző: Kanyó 56., illetve Kerezsi 9. Csiki 63. Sárga lap: Molnár 47., Nagy V. 56., illetve Fehér 74.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában