Kosárlabda

2023.10.16. 11:14

Wittmann Krisztián nélkül is nyerni szeretne a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Rendhagyó módon ezúttal kedden lép pályára a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, mely harmadik alapszakasz mérkőzésén a Zalakerámia ZTE KK vendége lesz. A vendégek nincsenek könnyű helyzetben, hiszen Wittmann Krisztián rutinjára nem számíthatnak, ezzel együtt azonban szeretnének meglepetést okozni Zalaegerszegen.

Nyitray András

A Zalakerámia ZTE KK–Duna Aszfalt DTK Kecskemét összecsapás 18 órakor kezdődik kedd este

Fotó: Bús Csaba

A ZTE elleni összecsapásra azért kedden kerül sor, mert a hazaiak külön kérése volt ez. Az egerszegieknek voltak problémái, de Forray Gábor is úgy számol, hogy az összecsapáson már teljes kerettel tud majd felállni ellenfelük. 

A Zalaegerszeg eddig nem remekelt a bajnokságban. Az első körben szoros találkozón maradt alul otthon a Szeged ellenében (93–97), majd a folytatásban viszont már méretes pofonba szaladt bele Oroszlányban (114–79). A vendéglátó tehát első sikerére hajt a bajnokságban, amiér valószínűleg kettőzött erővel küzdenek majd a játékosok. A Kecskemét rajtja jobban sikerült, hiszen a Messzi István Sportcsarnokban 83–80-as sikert aratott a Sopron ellenében, majd kiélezett végjátékban Debrecenben maradt alul 79–71-re. 

A DEAC elleni vereségnél sokkal fájóbb, hogy Wittmann Krisztián komolyabb sérülést szenvedett, mely miatt várhatóan több meccset is kénytelen lesz kihagyni. Zalaegerszegen biztosan nem játszhat a Kecskemét csapatkapitánya, az pótlása természetesen taktikai szempontból igen nehéz feladat lesz, elsősorban csapatként kell ezt megtenni. 

– Nem akartam, hogy kiessünk a meccsritmusból, ezért volt egy edzőmeccs egymás között - mondta Forray Gábor, a Kecskemét edzője. – Jobban szeretem, ha a menetrendben nincsenek nagyobb szünetek, de most így hozta az élet, ehhez kellett alkalmazkodnunk.  Mint az köztudott, elvesztettük sérülés miatt csapatkapitányunkat, Wittmann Krisztiánt. Őt házon belül igyekszünk helyettesíteni. A fiatalokra fog nagyobb szerep hárulni. Nem szabad, hogy megtévesszen minket, hogy a ZTE két vereséggel nyitotta a bajnokságot. Számukra kedvező volt, hogy nem a hétvégén játszottunk, tudták rendezni soraikat. Úgy készülünk, hogy a legerősebb kerettel fognak felállni ellenünk. Nagyon jó együttest hoztak össze, én szerintem ott lesznek a rájátszásban majd. Rendezetlen védelem ellen életveszélyesek a tranzíciós játékaik. Erős az az alsó posztjuk, ott Tóth Ádám hatékonyan kosárlabdázik. Irányító poszton Hicks bontja a védelmet, és adja a gólpasszokat. Légiósaik egytől egyik kiváló kosárlabdázók:  Mishula és Green extra kinti dobók. A litván Lekunas pedig nem elsősorban a pontjaival, hanem inkább védekezésével ad energiát a társainak. A magyar magban is vannak korosztályos, és felnőtt válogatottig eljutó játékosok. Keller Iván meghatározó alakja csapatuknak, Tóthtal kiegyensúlyozott teljesítményt hoznak. Többfajta védekezést alkalmaznak, erre fel kell készülnünk, hogy meccs közben jól tudjunk reagálni a változtatásokra. Kemény ütközetre számítok. Szeretnénk meglepetést okozni, és győzelemmel hazatérni Göcsejből – mondta Forray. 

A Zalakerámia ZTE KK–Duna Aszfalt DTK Kecskemét összecsapás 18 órakor kezdődik  kedd este. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában