Labdarúgás

2023.10.01. 19:11

Az Akasztó legyőzte az éllovas Vadkertet

Az éllovast fogadta az Akasztó a vármegyei első osztályú bajnokság 8. fordulójában. A mérkőzést a hazai csapat 3–0 arányban megnyerte.

Vincze Miklós

Az akasztói Szabó Zsolt (labdával) nyitota meg a gólok sorát az Akasztó-Soltvadkert rangadón.

Fotó: Szentirmay Tamás

Az Akasztó hét forduló után a 7. helyet foglalta el a tabellán, a Soltvadkert pedig éllovasként érkezett az akasztói mérkőzésre. Nagy küzdelmet hozott a mérkőzés, végig kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó. A – amint utólag kiderült: hazai – gólok sorát Szabó Zsolt nyitotta meg, a manapság remek formában játszó játékos néhány sikeres csel után 20 méterről lőtt a hosszú sarokba, 1–0. Egy gól mindig a legjobbkor jön, de az Akasztó második gólja mindenképpen a lélektanilag ideálisnak mondható pillanatban érkezett. Alig kezdődött meg a második félidő, amikor szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. Az első próbálkozás még kipattant, a kipattanót viszont Bányai Máté 15 méterről a hosszú sarokba lőtte, 2–0. A 89. percben újra szabadrúgást végezhetett el az Akasztó a 16-os előteréből, Varga Milán a hosszú sarokba durrantott, 3–0. Ezzel újabb nagy skalpot szerzett az Akasztó, a Soltvadkert ugyanakkor a veresége dacára is maradt az élen.

Akasztó FC–Soltvadkerti TE Soltút 3–0 (1–0)

Akasztó, vezette: Bosnyák Sándor (Geleta Mihály, Borbényi Bálint)

Akasztó: Németh Zs. – Sendula, Herczeg, Bajusz (Fábián 89.), Szrenkó A. (Varga M. 55.), Nagy A. (Szabó N. 87.), Vincze, Makó, Tóth Á., Bányai. Vezetőedző: Szrenkó István.

Soltvadkert: Eifert – Brindza (Áman 66.), Veszeli, Supka (Bashiri.-Shahroodi 66.), Farkas, Plichta, Radics (Tóth Á. 77.), Angeli (Gráczer 46.), Hegedűs, Gémesi, Vida. Vezetőedző: Molnár László.

Gól: Szabó Zs. a 28., Bányai a 47., Varga M. a 89. percben.

Sárga lap: Tóth Á. 45., Szrenkó A. 52., illetve Brindza 63., Farkas 75. perc.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Figyeltük a Soltvadkert eredményeit, tudtuk, hogy az éllovast, vagyis egy nagyon jó csapatot fogadunk. Nagyon készültünk erre a találkozóra, és nagy örömmel mondhatom, hogy az edző, Szrenkó István megtalálta a Soltvadkert játékának az ellenszerét. A csapatunk jól lassította a játékot, nem hagytuk a gyors vadkerti játékosokat lehetőséghez jutni, hatékonyan zártuk le a területet. Örömmel jelenthetem, hogy ma mindegyik csapategység jól működött, ráadásul védelem, középpálya és csatársor egymással remekül harmonizálva dolgozott. Külön örömmel tölt el minket, hogy bár döcögve indult a bajnokság, azóta több erős csapattal szemben sikerült bizonyítanunk. Le a kalappal a srácok előtt a mai teljesítményért.

Molnár László, a Soltvadkert vezetőedzője: – A mai napon abszolúte megérdemelte az Akasztó a győzelmet, gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban. Ugyanakkor azt mondom, hogy ennél nagyobb bajunk soha az életben ne legyen, hogy egy 3–0-ás vereség után vezetjük a tabellát.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában