Futás

2023.09.25. 09:44

Népes megmozdulás lett a Hírös Félmaraton és Maraton Kecskeméten – galériával

Az idén első ízben egészítették ki a maratoni távval a kecskeméti Hírös Félmaraton és Maraton versenyt. Érdemes volt, az elmúlt öt esztendőt tekintve a legnépesebb mezőny indult el a különböző távokon.

Vincze Miklós

Az iskolások is nagy lelkesedéssel rajtoltak el a versenyen.

Fotó: Szamler Roland

Tizenhét év után, amikor a Félmaraton volt a fő versenyszáma a Hírös félmaraton rendezvénynek, az idén először lehetett maratoni távot futni a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A szervezők lázasan készültek az eseményre, még az iskolások számára is megszerveztek egy toborzó kampányt a Patai család jóvoltából, ennek is köszönhetően gyűltek is szépen a nevezések. 

A versenyt megelőző napon, szombaton az idő nem fogadta kegyeibe a rendezőket, olyannyira, hogy az előkészületek során több alkalommal is félbe kellett szakítani a munkálatokat. Az égi áldás szünetében aztán gyorsan kiépült a versenyközpont. 15 órától már át lehetett venni a másnapi versenyre a rajtszámokat. Jónéhányan éltek is a lehetőséggel, sőt voltak, akik ekkor döntötték el, hogy részt vesznek a futáson.

A szombat éjszakai esőzés után vasárnap reggel már az a kérdés is felmerült a rendezőkben, hogy lehet-e, szabad-e ilyen időben versenyt rendezni. Az érkező futók sokasága aztán megadta a választ: igen. A mostoha körülmények ellenére több volt a helyszíni nevező, mint az előző öt évben bármikor. Először – reggel kilenckor – a maratonisták vágtak neki a távnak. Mintegy vezényszóra el is eredt az eső, ám a futókat ez nem befolyásolta, szorgalmasan rótták a köröket. Amikor a maratonisták a féltávot elhagyták, a hangulatot emelte a többiek, a rövidebb távokra nevezettek indulása. A legtöbb nevező az egy kilométeres távot választotta, ők voltak jó kétszázan. A hosszabb távok közül a 7 kilométeres lett a kedvenc, ebben a számban több, mint 150 fő indult. Egyszóval a szervezők nagy örömére a kezdeti rossz idő sem riasztotta el a futókat, napközben pedig bár borús volt az ég, további csapadék nem érkezett. A maraton résztvevői keretbe foglalták a futás napját Kecskeméten.

A férfiaknál Szelei Gyula fantasztikus idővel (3:08:59 mp) idővel nyerte meg az első hírös városi maratont. Őt követte Nagy Csaba Levente (3:20:48mp) és Kazai István (3:27:03mp). A nőknél az első helyezett Szúróczki Krisztina (4:29:44mp) lett. Második helyen Nagyné Farkas Katalin érkezett a célba, a bronzérmet Mucza Antónia nyakába akasztották. A díjak átadásában Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Szamler László önkormányzati képviselő és Jánosi István sportügyekért felelős tanácsnok is közreműködött.

Az eredmények megtalálhatók a Iustitia Egyesület honlapján. A következő tömeges megmozdulása november 4-én kerül sor, akkor rendezik a Fuss egy napot! verseny utolsó fordulóját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában