Birkózás

2023.09.06. 19:41

Bizakodik a vezetőedző: a bajai birkózó is ott lehet a párizsi olimpián

Kihirdették a magyar csapatot az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Püspöki Patrik, a Mogyi Bajai Birkózó Club versenyzője 86 kilogramm szabadfogásban indul.

Márton Anna

Püspöki Patrik

Fotó: Márton Anna/ archív-felvétel

A bajai birkózó remek formában van, egész nyáron edzőtáborban készült a világbajnokságra, de volt egy-két versenyen is ahol kiválóan szerepelt. A Lengyel és a Román Nagydíjon biztatóan szerepelt. A Román Nagydíjon meg tudta verni a világbajnoki bronzérmes tokiói olimpikont.

Jagicza László, a Mogyi Bajai Birkózó Club vezetőedzője bizakodással tekint a szerbiai világbajnokság elé. Szerinte a 86 kilogrammos szabadfogású kategóriában két versenyző kiemelkedik a mezőnyből: az iráni Hasszan Jazdani és az amerikai David Taylor birkózó.

Jagicza László, a Mogyi Bajai Birkózó Club vezetőedzője
Fotó: Márton Anna / arc

− Az ő olimpiai kvótájuk szinte biztos, ezen kívül még három olimpiai kvótát tudnak szerezni versenyzők a szerbiai világbajnokságon, de természetesen történhetnek meglepetések. Erre az öt olimpiai kvótára jelenleg 25-30 versenyző esélyes a világbajnokságon, akik között ott van Püspöki Patrik is. Természetesen nagyon nehéz lesz. A pillanatnyi forma, egy kis szerencse és még egy-két faktor dönthet. Bízom benne, hogy az ő javára ünnepelhetünk esetleg már két hét múlva, hogy egy bajai sportoló ott lesz a párizsi olimpián. Hozzáteszem, hogy bajai birkózó még soha nem indult olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Ráadásul Püspöki Patrik még mindig bajai színekben vesz részt a megméretésen. Erre különösen büszkék vagyunk, nekünk ez nagyon nagy siker − fogalmazott Jagicza László.

Sportdiplomáciai siker, hogy a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokság igazgatója Bacsa Péter, aki a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke és a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnökségi tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában