Labdarúgás

2023.08.13. 22:52

Második bajnoki meccsét is megnyerte a KTE a Fehérvár ellen – galériával

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának záró mérkőzésén a Kecskeméti TE a Fehérvárral csapott össze a Széktói Stadionban. A találkozón többet támadott a KTE, így megérdemelten meg is nyerte a találkozót.

Nyitray András

Szalai góljával győzött a Kecskemét

Fotó: Bús Csaba

A mérkőzés első próbálkozása a Kecskemété volt, Nagy beadása után Kiss elől tisztáztak a fehérváriak, majd a kipattanó után gyorsan visszakerült a tizenhatoson belülre a labda, így Kiss mégiscsak lőhetett, de Kovács védeni tudott. A 13. percben Szalai nagyszerű keresztlabdája után Májer készítette le lövésre Nagynak, ám a kapus megint résen volt. Egy perccel később az első vendég kísérlet Schön nevéhez fűződött, jól cselezett befelé, de próbálkozása elsuhant a kapu mellett. A félidő felénél Szuhodovszki, majd fél óra elteltével Szalai is távolról vette célba a fehérvári kaput, de egyik esetben sem született gól. A 34. percben viszont már megszerezte a vezetést a KTE. Egy szöglet után Iyinbor fejese a kapufáról még kijött, a kipattanóra azonban Szalai reagált a leggyorsabban és bekotorta az első gólt, 1–0. Az első játékrész utolsó öt percében kétszer veszélyeztetett a vendég gárda, de Christensen az oldalhálóba lőtt, míg Kodro jó szögből megeresztett lövésébe Iyinbor vetődött bele önfeláldozóan.

A második félidő is kecskeméti helyzettel indult, Szuhodovszki fantasztikus szólója után Vágó kapáslövése szállt fölé. Az 57. percben Májer húzta meg a jobb szélen, beadása után Nagy fejelt mellé. Két perccel később Pető lövését hatástalanította a KTE kapusa, Varga. Fél óra volt hátra az összecsapásból, amikor Szuhodovszki a tizenhatos vonaláról tüzelt, bombája a felsőlécen csattant. Pár minutummal később megint a lilák középpályása volt a főszereplő, saját kapuja előterében húzott meg egy leheletfinom cselt, ezután kontrázhatott a KTE, de a támadás végén Horváth lövését védte kovács. A Fehérváriak legnagyobb esélye az egyenlítésre a 73. percben volt, ekkor Kodro egy jobbról érkező labdát öt méterről a kapufára pofozott. A 77. és a 85. percben is két hazai cserejátékos, Szendrei és Tóth játszott össze, utóbbi helyzet volt a nagyobb, amikor Tóth kisodródott szögből leadott lövése után a labda a kapufáról jött ki. A meccs végén mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért a Fehérvár, még a kapus, Kovács is felment egy szöglethez, ebből aztán majdnem eredményes lett a Kecskemét, de végül az egy gól is elég volt a három pont begyűjtéséhez.

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – Nagyon készültünk a Fehérvár játékára, két mérkőzésüket is kielemeztük, és az első félidőben a játékosaim maradéktalanul betartották a megbeszélteket. Gyorsak és élesek voltunk és főleg a széleken meg tudtuk bontani az ellenfelünket. A pontrúgásokat is elemeztük, nem véletlen, hogy Iyinbor megkapta a lehetőséget, mert nagyon jó támadó fejesei vannak és pont egy ilyen szituáció után voltunk eredményesek. A második játékrésszel viszont már annyira nem voltam megelégedve. Ha az átmeneteink során pontosabbak vagyunk, hamarabb is lezárhattuk volna a meccset. Itt látszódott, hogy Horváthnak még van lemaradása, míg sajnos Banó-Szabóra sem számíthattunk sérülés miatt, aki ezekben a helyzetekben nagyon jó döntéseket szokott hozni. Erre az összecsapásra sem tudtunk teljes hetet készülni, nekünk még az egy nap is sokat számít taktikai szempontból, de rendkívül örülök annak, hogy itthon tudtuk tartani a három pontot egy jó erőkből álló Fehérvár ellen.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője: – Az előző fordulóban öt gólt kaptunk a Ferencvárostól, ezután arra törekedtünk, hogy sokkal keményebb, szilárdabb legyen a védekezésünk. Az első félidőben kompaktak voltunk, kevés helyet hagytunk az ellenfélnek. Csalódott vagyok, hogy már megint pontrúgás után kaptunk elkerülhető gólt. A második félidőben B tervre váltottunk, sokkal támadóbb felfogásban játszottunk, ezt a célt szolgálták a sok energiával pályára lépő cserejátékosok is. Több lehetőségünk is volt az egyenlítéshez, de ez nem volt elég. Kis szerencsével ponttal is távozhattunk volna egy nagyon jó ellenfél otthonából. A játékosaimat nem érheti szemrehányás, nagyot küzdöttek. Ez a harmadik vereségünk, de mindhárom meccsünk nagyon nehéz ellenfél ellen volt. Fő célunk a bennmaradás, és a rossz kezdés ellenére is pozitívnak kell maradnunk.

Kecskeméti TE – Fehérvár FC 1–0 (1–0)

Kecskemét, 3784 néző, Vezette: Erdős József (Szert Balázs, Huszár Balázs)

KTE: Varga B. – Májer (Szűcs 81.), Iyinbor, Belényesi, Szalai, Leoni – Szuhodovszki, Vágó (Meszhi 62.) – Kiss B. (Horváth 62.), Nagy K. (Szendrei 74.) – Pálinkás (Tóth B. 74.). Vezetőedző: Szabó István

Fehérvár: Kovács D. – Csongvai (Fiola 88.), Serafimov, Spandler, Zeke (Szabó L. 75.) – Flores, Christensen – Kastrati (Karamoko 55.), Katona M. (Kalmár 55.), Schön (Pető 55.) – Kodro. Vezetőedző: Toldi Gábor

Gólszerző: Szalai (34.)

Sárga lapok: Szalai (15.), Nagy (68.), Varga (80.), Leoni (90.), Horváth (95.) ill. Zeke (34.), Csongvai (87.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában