Labdarúgás

2023.08.21. 17:18

Ezúttal Csongrád-Csanád vármegye vitte haza a trófeát – galériával

Augusztus 20-án immáron a hatodik alkalommal rendezték meg Andróczki Máté Emléktornát, az idei esztendőben Soltvadkerten. Ezúttal is Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegye U19-es válogatottja csapott össze, és az idén először a vendégek győzedelmeskedtek.

Vincze Miklós

Fölsorakozott a két vármegye csapata az Andróczki Máté emlékmérkőzésre

Fotó: Tóth T. Zsolt

Az idén hatodik alkalommal rendezték meg az Andróczki Máté Emlékmérkőzést. Az autóbalesetben fiatalon elhunyt labdarúgóról minden évben augusztus 20-án emlékeznek meg, és minden alkalommal Bács-Kiskun vármegye és Csongrád-Csanád vármegye U19-es válogatottja csap össze rá emlékezvén. Így történt ez az idén is, ezúttal azonban új helyszínen találkoztak a csapatok. Háromszor Kelebia, kétszer Ásotthalom adott helyt ennek a hangulatos presztízsmérkőzésnek, az idei helyszín Soltvadkert volt. Érthető az újabb helyszín kiválasztása, hiszen a labdarúgó pályafutása során Andróczki Máté nem csak a Tompa, a Kelebia, a SZEOL, az Ásotthalom csapatában fordult meg, hanem a Soltvadkert vármegyei első osztályú felnőtt csapatában is szerepelt. A Bács-Kiskun vármegyei csapat szakmai stábját a Molnár László, Karakas Ferenc, Földes Péter trió alkotta, utóbbi debütált a vármegyei ifjúsági válogatott kispadján. A Csongrád-Csanád vármegyei válogatottat ezúttal is Kun-Szabó István gardírozta. Az eseményt mind a két vármegye szövetségének az igazgatója megtisztelte, Losonczy László Bács-Kiskun, Nógrádi Tibor pedig Csongrád Csanád megyei igazgatóságát képviselve jelezte, milyen fontosnak tartja a két igazgatóság ezt az alkalmat és nem utolsósorban ezt a mérkőzést. Utóbbi rövid beszéddel köszöntötte az egybegyűlteket, nem utolsósorban Andróczki Máté szüleit és leánytestvérét. 

A mérkőzést a rendező, Bács-Kiskun gárdája az S. Nagy Szabolcs – Horváth Dominik, Sendula Norbert, Döbröntey Gábor, Kele Álmos, Kurucz Dávid, Romsics Péter, Molnár Barna, Badinszki Bálint, Selmeczi Márk, Szabó Dávid felállásban kezdte meg. Tapogatózó játékkal kezdtek a felek, sok rizikót egyik fél sem nagyon mert bevállalni a mérkőzés elején. A 30. percben aztán – Fekete András szemfülességének köszönhetően – Bács-Kiskun Vármegye válogatottja szerezte meg a vezetést. A folytatásban is adódott lehetőségük a hazaiaknak, ám a következő gólt a Csongrád-Csanád vármegyeiek szerezték egy védelmi megingás után, így 1–1-es félidei állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A térfélcserét követően átvették az irányítást a Csongrádi-Csanádi legények, és a 60. percre tulajdonképpen el is döntötték a mérkőzés és a vándortrófea sorsát, ugyanis ebben a tizenöt percben három alkalommal is bevették Gillányi Áron kapuját. 

Eközben volt lehetősége a Bács-Kiskun Vármegyei csapatnak is, de amíg ők nem éltek a saját ziccereikkel, a vendégek igen. Az 1–4-es állás dacára nem adták föl a hazaiak sem a küzdelmet, és az utolsó negyedórában mindent egy lapra feltéve rohamoztak, amelynek meg is lett az eredménye, ugyanis Badinszki Bálint testi erejét kihasználva megharcolt egy labdáért, majd okosan a hálóba passzolt, 2–4-re alakítva az állást, majd mint nemsokára kiderült, kialakítva a végeredményt. 

– Az előző évekkel ellentétben sikerült egy jó erős keretet összeválogatni, és így magabiztos győzelmet arattunk – értékelt Kun-Szabó Tibor, a Csongrád-Csanád vármegyei válogatott szövetségi edzője. – Szakmailag nem elemezném ezt a találkozót, hiszen ez egy emlékmérkőzés, ugyanakkor kiváló alkalom a fiataloknak arra, hogy megmutassák magukat, sikerélménnyel gazdagodjanak. Így aztán egy szomorú apropóból létrejött, de nagyon hasznos esemény ez, örülök, hogy mind a két igazgatóság ilyen mértékben fölkarolta. 

A Bács-Kiskun Vármegyei csapat tagjai: S. Nagy Szabolcs, Döbröntey Gábor (LUA Baja), Kele Álmos, Kurucz Dávid, Szabó Dominik, Selmeczi Márk, Fekete András, Ozsváth Ádám (Kecskeméti LC), Sendula Norbert, Vörös Ákos (Kecel FC), Horváth Dominik (Mélykút SE), Szabó Dávid (Kiskőrös LC), Romsics Péter (Főnix SE Foktő), Tapolcsányi Dávid (Anda Kalocsa FC), Molnár Barna (Szilády RFC), Badinszki Bálint, Gillányi Áron (Kiskunhalasi FC), Molnár Tamás (Kiskunfélegyháza), Szabó Norbert, Fábián Péter (Akasztó FC).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában