Labdarúgás

2023.07.01. 18:43

Sok új játékos mutathatta már meg magát

Szombaton lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Kecskeméti TE NB III.-as tartalékcsapata is, ellenfelük a szintén harmadosztályú Kelen SC volt hazai környezetben. A KTE II. már az első félidőben előnybe került, majd meg is duplázta azt, a Kelennek csak a szépítésre futotta végül nem sokkal lefújás előtt. 

Nyitray András

Győzelemmel kezdte a nyári meccsek sorát Kecskeméti TE tartalékcsapata a Kelen ellen

Fotó: Reti Attila

A nagy melegben érezhetően mindkét csapat kicsit darabosabban mozgott a felkészülés elején, de a vezetést végül a szünet előtt meg tudta szerezni a „kis” KTE, mely a Cseh – Miskolczi, Molnár, Szalai, Győri Á., Horváth Á., Balis, Györgye, Pethő, Győri B., Major Sz. összeállításban lépett pályára kezdésként. Egy magasan indított letámadás után szerzett labdát a fiatal kecskeméti csapat,  egyből a védelmi vonal között kiugró Major elé tudták bejátszani, aki nyolc méterről a bal összekötő pozícióból a hosszúba passzolta a labdát.  

A második félidőben az Ásós – Balla, Ladányi, Szamosi, Kovács P., Ruzsa, Tóth L., Hatvani, Kárpáti, Horváth M., Major Sz. összetételű csapat növelte előnyét, Major végzett el egy szögletet, amit a védők tisztáztak, de a második labdát Tóth szedte össze. A védelem mögé ívelte vissza a labdát, ahol Ladányi úgy piszkált abba bele, hogy a kapuban kössön ki végül. Az utolsó percben szépített a Kelen, egy félpályáról felívelt labdánál hibázott a kecskeméti védelem, így végül a vendégeknek csak az üres kapuba kellett lőnie. A végeredmény így 2–1 lett a kecskemétiek javára, akik szerdán Dabason lépnek újra pályára Virágh Ferenc tanítványai. 

– Ezúttal a játék terhelés volt a fontos, valamint az, hogy megfelelő képet kapjunk az új játékosokról éles meccshelyzetben is. Jól sikerült az első mérkőzés, de nem a győzelem számított. Inkább a mutatott teljesítményekben kaptam többet, mint amit vártam. Sok helyzetet tudtunk kidolgozni, ezek elsősorban a jó presszingek utáni átmenetekből adódtak. Nagyjából öt-hat kapussal szembeni helyzetet rontottunk el. Szerdán Dabasra látogatunk, de addig már szinte minden nap kettő edzéssel készülünk – értékelt Virágh Ferenc, a Kecskeméti TE II. vezetőedzője a nyári felkészülés első sikerét követően. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában