Labdarúgás

2023.07.31. 12:33

Kitl Zoltán továbbra is a klub kötelékében marad

Az SC Hírös-Ép a nyár folyamán új vezetőedzővel vágott neki újoncként a vármegyei I. osztályra történő felkészülésnek, így kérdés volt, hogy mi lesz a sorsa a korábbi trénernek. Az egyesület mostanra ezt is megválaszolta, ahogy eddig, úgy ezután is bőven lesz feladata Kitl Zoltánnak. 

Nyitray András

Kitl Zoltán mindenképpen történelmi tett részese lehetett edzőként

Fotó: Szentirmay Tamás / archív-felvétel

Kitl Zoltán három évig irányította az egyesület felnőtt csapatát játékos-edzőként, amellett, hogy a klub szakmai koordinálását is kézben kellett tartania. A feljutással és a magsabb osztállyal járó járó többlet feladatok miatt az egyesület vezetése végül úgy döntött, az a legjobb megoldás, ha új edzőt keres a felnőtt csapat élére. Ahogy arról hírportáluk is beszámolt korábban, Nagy Krisztián kapta meg a posztot, aki az utóbbi kettő esztendőben Ballószögön tevékenykedett.

Kitl Zoltán mindenképpen történelmi tett részese lehetett edzőként, hiszen vele sikerült feljutnia a vármegyei élvonalba az SC Hírös-Épnek. A klubnál fel sem vetődött ugyanakkor, hogy elváljanak a felek útjai, csupán egy szükséges döntést hoztak meg. Kitl Zoltán amennyiben szükséges, játékosként továbbra is a csapat rendelkezésére fog állni ráadásul. 

– Három évet töltöttem el a felnőtt csapat élén. Egyrészről eljött a váltás ideje, a csapatnak szüksége van az új impulzusra. Egy olyan személyt szerettünk volna, aki csak a felnőtt focira kell koncentráljon. Az én feladatköröm sokkal összetetteb, soha nem volt ilyen nagy terjedelmű az egyesületünk. Kilenc csapatot kell koordinálnom, mellette ugyanennyi intézményt. Az új edzők segítése és beépítése a klub filozófiájába segítséget igényel. Előre tekintő vagyok és bizakodó, hogy sikerül megvetni a lábunkat a megyei első osztályban és tovább tudunk bővülni jövőre még két korosztállyal – nyilatkozta a váltás kapcsán Kitl Zoltán, aki nem fog unatkozni ezt követően sem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában