Labdarúgás

2023.07.22. 07:00

Kialakult az Akasztó FC végleges kerete

Július 10-én kezdte meg a felkészülést a vármegyei első osztályú bajnokságban szereplő Akasztó FC, a csapat kerete pedig július 21-ére vált véglegessé. A keret létszáma jelentősen nem változott, hiszen hatan távoztak Akasztóról, és helyettük hatan érkeztek.

Vincze Miklós

Fotó: Beniczki Dávid

A vármegyei bajnokságban az átigazolási időszak egyik fontos dátuma az idén július 20., addig ugyanis szabadon igazolhatóak a játékosok. Július 20-ára Akasztón kialakult a tervezett keret.

A nyár folyamán az egyesülettől összesen hatan távoztak. Márki Bence és Szabó Szabolcs a vármegyeszékhelyen, a Kecskeméti LC csapatánál folytatja. Molnár Eduárt a bajnoki címvédőhöz, a Kiskunfélegyházához igazolt, Németh Tamás pedig Hartára távozott. Három év után távozik az akasztói védelem tengelyéből Dobosi Zsolt, aki lényegében hazatér Helvéciára. Palla Lajos csak a vármegyei első osztályú kerettől távozik, de marad Akasztón, hiszen az Akasztó vármegye hármas keretében folytatja.

A vármegyei labdarúgás szintjén tekintélyesnek tűnik a távozók névsora, aggodalomra ugyanakkor nincs okuk az akasztói szurkolóknak a pótlásuk tekintetében, hiszen az érkezők listája nem kevésbé tekintélyes. Két játékos érkezik Kiskőrösről, Nagy Attila és Tóth Ákos. Hárman Kecelről teszik át a székhelyüket Akasztóra, Sendula Péter, Herczeg Péter lés Doszpod Tamás ugyanis ősztől már Szrenkó István csapatát erősíti. A Hartából igazolt Akasztóra Makó Barnabás, Dunaújvárosból érkezik Topp Bence.

Az Akasztó a jövő hét végén az immár hagyományosnak mondható Goldi kupán vesz részt Ráckevén, ott két mérkőzést játszanak, az első ellenfelük az Ercsi csapata lesz. Augusztus 5-én hazai pályán vívnak felkészülési mérkőzést a Soltvadkerttel, egy hétre rá pedig már kezdődik a bajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában