Asztalitenisz

2023.06.02. 14:45

Sztárjátékosokat láthattak a kecskeméti szurkolók – galériával

Extraliga mérkőzést rendezhetett a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér–Kesi Kecskeméten. A hírös városiak a hazai asztalitenisz szurkolók ismerős asztalitenisz sztárokat felvonultató Budaörs SC-t fogadták.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér-KESI május utolsó napján rendezte meg az asztalitenisz női Extraliga felsőházi rájátszásának utolsó mérkőzését. Az alkalom különleges volt, mert miután a bajnokságot tornarendszerben bonyolítják le, meglehetősen ritkán adódik ilyen lehetőség, amikor a hírös városi közönség hazai környezetben láthatja játszani a kecskeméti játékosokat. Ez a kivételes alkalom annak köszönhető, hogy a Budaörsi Sport Club játékosai, köztük Póta Georgina többszörös olimpikon és Európa-bajnok és a kecskeméti Madarász Dóra olimpikon és Európa-bajnoki bronzérmes, a világbajnokságon való részvétel miatt nem tudtak jelen lenni az eredetileg kiírt időpontban. 

A mérkőzés egy rendkívül izgalmas páros meccsel kezdődött, amelyben a döntő szettben maradtak alul a kecskemétiek. Az egyéniben már jobban kijött két csapat közti különbség, így a budaörsi csapat magabiztosan nyerte az egyéni meccseket. Kifejezetten színvonalas játékot láthattak a nézők ezen a nem mindennapi eseményen. Ezzel a vereséggel ugyanakkor a kecskeméti csapat ha csak minimális hátránnyal is, de lemaradt a Final Fourról. 

A csapatmérkőzést több, mint ötven néző előtt játszották a lányok, a szervezők számára is nagy örömet nyújtott ez a kivételes alkalom, hogy ennyi embert láthattak vendégül. A nézők között volt Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai igazgatója, Jánosi István önkormányzati képviselő, illetve Lajtai Kristóf MOATSZ főtitkár is.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér–Budaörsi Sport Club  0:7

Tóth K. 0, Farkas Sz. 0, Polónyi N. 0, Tölgyes D. 0, - Póta G. 2, Madarász D. 2, Dari H. 2 és a Fazekas M.- Póta G. páros

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában