Futsal

2023.06.13. 16:01

Darko Ristic búcsút int a hírös városnak

Távozik a férfi futsal NB I. 2022/23-as idényében a 4. helyezéssel klubcsúcsot felállító ScoreGoal Kecskemét Futsal szerb légiósa, Darko Ristic.

Vincze Miklós

Dark Ristic gólöröme

Fotó: Bús Csaba

Darko Ristic három évvel ezelőtt igazolt a kecskeméti futsalosokhoz. Személyében egy igazi tapasztalt, rutinos, a szó legnemesebb értelmében vérprofi játékos érkezett az egyre magasabb célokra törő ScoreGoal Kecskemét Futsalhoz. A jelenleg 34 éves játékos a Kecskeméten töltött három év alatt megannyi sikert átélt, és ami még fontosabb, nem csak játékosként hagyott maradandót, hanem edzőként is, hiszen az utánpótlás csapatai élén példamutató munkát végezve szerettette meg a tanítványaival ezt a sportágat. Darko Ristic, közismert becenevén Rile a kecskemétiek színeiben 87 hivatalos bajnoki és kupamérkőzésen szerepelt, ezeken 40 gólt szerzett.

– Három felejthetetlen évad után, amit a ScoreGoal Kecskemét Futsal Club csapatánál töltöttem, itt az ideje, hogy új kalandba vágjak – üzente a barátainak, szurkolóinak a játékos. – Pályafutásom ezen időszaka fantasztikus és izgalmas volt, tele rendkívüli pillanatokkal. Ezt az egész időszakot nem mellesleg a végig klubvezetéssel való nagyszerű együttműködés jellemezte. A legelső naptól fogva családtagként fogadott engem ez a klub, pedig bevallom, előzőleg nem volt könnyű döntés a számomra, hogy egy viszonylag ismeretlen csapathoz szerződjek. De megtettem, és nem bántam meg. Nagy elkötelezettséggel vágtunk bele a munkába, és óriási erőfeszítéssel, közös erővel új magasságokba emeltük az egyesületet, egy olyan csapatot sikerült létrehoznunk, amely az egész mezőny szemében kivívta magának a tiszteletet. Büszke vagyok az elért eredményeinkre, és bátran mondhatom, hogy emelt fővel és hálával telt szívvel zárom le életemnek, pályafutásomnak ezt a fejezetét. Emellett mindig emlékezni fogok azokra a pillanatokra, amiket az U15-ös válogatott edzőjével töltöttem, soha nem felejtem el, hogyan figyeltem, ahogy a fiatal játékosokból megszületnek a jövő sztárjai, és ahogy megszerzik az első érmeiket. Nagyon sok sikert kívánok ezeknek a fiatal srácoknak, és nagyon sok sikerre is számítok tőlük, és ezeket a sikereket a ScoreGoal Kecskemét száz százalékig megérdemli. Mosollyal az arcomon és izgalommal a szívemben búcsúzom a ScoreGoal Kecskemet Futsal Clubtól, és várom az új kihívásokat, amiket a jövő tartogat a számomra. 

Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában