Ultrafutás

2023.05.08. 19:22

Vajda Zoltán tizenegyedikként teljesítette az Ultrabalatont

A kecskeméti ultrafutó Vajda Zoltán a tizenegyedik legjobb eredményt futotta a hétvégén, a 17. Ultrabalaton versenyen.

Vincze Miklós

Az idei esztendőben rekord létszámú mezőny indult

Forrás: Vajda Zoltán Facebook-oldala

A hétvégén, május 4. és 7. között rendezték a 17. Ultrabalaton futást, amelyen az idei esztendőben rekord létszámú mezőny indult. A kecskeméti Vajda Zoltán, kecskeméti ultrafutó is elindult egyéniben, és az egyéni férfi indulók kategóriájában a tizenegyedik legjobb időt teljesítette a 211 kilométeres távon. A férfiak versenyét Mihalik Norbert nyerte, új pályacsúccsal, 16 óra, 27 perc, 54 másodperces teljesítménnyel. Vajda Zoltán 22 óra, 3 perc 34 másodperc alatt kerülte meg futva a Balatont.

Eredményével nem teljesen elégedett, noha az ő korcsoportjában, az 55-60 évesek korosztályából csak a holland Jan-Albert Langing teljesített nála jobb eredményt. 

– Elsődleges célom azért megvalósult, sikerült 24 órán belül körbefutni a Balatont – tudatta a szurkolóival. – Hálás köszönetet mondok ezért az edzőmnek, Szabó Gábornak és az unokatestvéremnek, Berezvai Imrének, aki kiváló kerékpáros kísérőként végigcsinálta velem ezt a kört.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában