Kézilabda

2023.05.05. 12:36

Alsóházi rangadóval folytatódik a szezon a sereghajtó Kecskeméti NKSE-nek az NB I./-ben

Vasárnap idegenben folytatódik a KNKSE számára, a női NB I./B 27. fordulójában a Gárdony vendége lesz Mátrai Péter csapata. 

Nyitray András

Alsóházi rangadóval folytatódik a szezon a sereghajtó Kecskeméti NKSE-nek az NB I./-ben

Fotó: Bús Csaba

A Gárdony-Pázmánd NKK elleni megmérettetésen a Kecskemétnek lehetősége nyílik a pontszerzésre, noha a sérülések, illetve a májusi ballagások és érettségi időszak is alaposan megnehezíti a szakmai stáb dolgát, fiatal csapata érintettsége okán. Ezzel együtt az utóbbi hetek sikertelensége után lehet némi esélye arra a kecskemétieknek, hogy újra pontot, esetleg pontokat szerezzenek a bajnokságban. 

Egyenlő erők csatájának tűnhet a vasárnapi bajnoki, hiszen a Gárdony-Pázmánd 14., a KNKSE a 15. a tabellán, ám azért a két csapat mérlege nagyban különbözik. A Gárdony-Pázmánd hat győzelmet szerzett a bajnokságban és 19 alkalommal maradt alul, míg a KNKSE két döntetlen mellett 23 vereséget számlál, ez azért a hazaik esélyeit erősíti, a papírforma legalábbis a hazaiak diadalát ígéri. A két csapat december 11-én, a 12. fordulóban találkozott egymással, akkor a Gárdony-Pázmánd tükörsima, tíz gólos győzelmet aratott Kecskeméten (27-37).

Mátrai Péter szeretné megragadni az esélyt, hogy egy alsóházi riválissal fognak találkozni, ennek ellenére rendkívül sok nehézséggel kell megküzdenie. Egyelőre nem tudni, hogy a sérülések és egyéb okok miatt érintett játékosok közül ki tudja majd vállalni a játékot a vasárnapi bajnokin. 

– Még nem tudjuk, milyen kerettel vágunk neki a vasárnapi megmérettetésnek. Sérülések és egyéb problémák nehezítik a dolgunkat, igaz, ez nem újdonság – így telik az évünk. Nem maradhatott más célunk, mint a tisztes helytállás, mostanra a fiataljaink több, mint 50 tétmérkőzésen vannak túl a szezonban, most már arra is ügyelnünk kell, hogy ne legyenek komolyabb sérülések és becsülettel végigvigyük a szezont – mondta Mátrai Péter, a Kecskeméti NKSE vezetőedzője a találkozót megelőzően. 

A Gárdony-Pázmánd NKK–Kecskeméti NKSE mérkőzés vasárnap 16 órakor kezdődik majd.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában