Labdarúgás

2023.05.29. 14:57

Ötvenöt éves pályafutás után búcsúzott a borsódi Pulai György

Szép és megható pillanatoknak lehettek tanúi a nézők a vármegyei harmadosztályú bajnokság Déli csoportjában a Bácsborsód–Kisszállás bajnokin, a hazaiak ugyanis ezen a találkozón búcsúztatták el Pulai Györgyöt, aki ötvenöt év után fejezte be az aktív játékos-pályafutását.

Vincze Miklós

A bácsborsódi Pulai Györgyöt köszönti a csapata.

Fotó: Vincze MIklós

A felnőtt csapattól búcsúztatni készültek a bácsborsódiak a 2022/23-as idény utolsó bajnokiján a csapat játékosát, Pulai Györgyöt, aki az idén december 9-én tölti be a hetvenedik életévét. A mérkőzés annak rendje és módja szerint megkezdődött, az ünnepelt fölvette a csapatkapitányi karszalagot, és elfoglalta a helyét a kapuban. Tizenhárom perc elteltével aztán leállt a játék. Cserét jeleztek a hazai kispadról Pulai Györgynek, aki elindult lefelé a pályáról. A hazai játékosok sorfalat álltak, az ünnepelt pedig, becenevén Csili, vagy a fiatalabbaknak Csili Papi, a labdarúgó társak és a közönség vastapsa közepette ballagott oda a bácsborsódi klub elnökéhez, Cifra Gáborhoz, aki nagy szeretettel mondott köszönetet a játékosnak, és nyújtotta át a klub ajándékát. 

Bognár Anita, Bácsborsód polgármester asszonya rövid, de annál lényegre törőbb köszöntőjében kiemelte, hogy minden bizonnyal az lenne a legnehezebb helyzetben, akinek össze kellene számolnia, hogy az ünnepelt hány bajnokin, hány kupameccsen, hány falunapi derbin szerepelt becsülettel a borsódi csapatban. Bajnokin azonban már nem fog, bár az edzéseken még minden bizonnyal látni fogják – tette hozzá a polgármester asszony, hiszen nehéz is lenne nélküle Borsódon edzést elképzelni.

A köszöntőt követően, amely alatt Pulai Györgyöt a meghatottságát nem is igyekezett leplezni – persze az érzelmi felindulás tekintetében nem is volt egyedül –, átadta a csapatkapitányi karszalagot a legfiatalabb borsódi játékosnak, Pekli Noelnek.

– Pulai György az igazi klasszikus, a régi fából faragott, elnyűhetetlen labdarúgó, aki hozzáállásával, akarásával mindmáig példát tud mutatni a fiataloknak – mutatta be az ünnepeltet Varga Zsolt, aki az edzője is volt Csili papának. – És mutat is mindmáig, hiszen rendre gardírozza az ifiket. Ő a legszívesebben még most sem hagyott volna föl az aktív pályafutásával, de mi tagadás, a sportorvosnál a legutóbb már le kellett tennünk a nagyesküt, hogy valóban csak azért szeretnénk meghosszabbítani az igazolását, hogy méltó módon búcsúztathassuk el. Nagy egyéniség távozott tehát a felnőtt csapatból, de csak onnan, hiszen Pulai György itt marad köztünk, az egyesület mellett, és továbbra is példát mutat mindannyiunknak akarásból, céltudatosságból, klubhűségből, meg nem alkuvásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában