Kosárlabda

2023.05.11. 19:37

Most a Nagykőrös bukta el a nagy előnyt Veszprémben

A férfi NB I./B piros csoportjában a Nagykőrösi Sólymok KE a Veszprém vendége volt a 9-14. helyért zajló helyosztók második összecsapásán. A vendégek ugyan 15 ponttal is vezettek, de végül a hazaiak egyenlíteni tudtak összesítésben.

Nyitray András

A végén fordított a Veszprém

Fotó: MKOSZ

Az első negyedben a vendégek akarata érvényesült, a Nagykőrös Lakosa Ákos vezetésével jól kezdtek, ennek eredménye egy 11 pontot vertek riválisukra. A folytatásban kiegyenlített csata zajlott a pályán, minimális különbséggel, csupán egységgel a hazaiak behúzták a második negyedet, de félidőben így is kényelmesen vezetett a Sólymok. A harmadik etapban Ratani és Udemezue ponterős játékával nyolc pontot dolgozott le hátrányából a Veszprém, majd a nyitottá váló végjátékban egy extra kosárral meg is nyerték a találkozót 79–77-re. 

A párharc állása ezzel 1–1, folytatás Nagykőrösön vasárnap 18 órakor, amikor eldől, ki nyeri ezt a csatát. 

– Egyértelműen tudtuk uralni a meccset, egészen az utolsó negyedig. Ekkor sajnos alapvető kiválasztásbeli hibákat követtünk el, ami miatt nem tudtunk úgy érvényesülni a kosárszerzésben, mint kellett volna. Így nem tudtuk megtartani az előnyünket. Az egylabdás meccsekkel pedig eddig nem állunk túlzottan jól. Gratulálok a Veszprémnek ahhoz, hogy vissza tudtak jönni, extrán játszottak, extra hármasokat dobtak. De mindenekfelett gratulálok a játékosaimnak. Le a kalappal azelőtt, amilyen energiát és küzdelmet beleraktak ebbe a találkozóba – értékelt Pusztai Dávid. 

Veszpém Kosárlabda Klub–Nagykőrösi Sólymok KE 79–77 (18–29, 19–18, 22–14, 20–16) 

A Nagykőrös pontszerzői: Fehér P. 4, Lakosa 20/9, Kocsis 4, Timkó 10, Tóth B. 3/3. Csere: Horváth M. 3, Kovács B. 12/3, Filep 3/3, Váits 4, Molnár B. 5, Vámos 9/9. Vezetőedző: Pusztai Dávid 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában