Kézilabda

2023.05.17. 14:00

A Kiskunmajsa lehet a mérleg nyelve

Az NB II.-es bajnokságokban ezúttal csak a nőknél rendeztek fordulót, a vármegyei élvonalban azonban ismét sok volt az izgalom.

Nyitray András

A képen a majsai kézilabdázók

Forrás: Beküldött fotó

Az NB II.-ben a női bajnokság dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE és a Mizse KC is eredményes hétvégén van túl. A Bácsalmás Csorváson nyert 35–24-re, míg a Lajosmizse a Mezőtúrt verte otthon 38–28-ra. A dobogót már egyik gárda sem érheti el, de egymással is küzdve a negyedik pozíció még elérhető számukra a hátralévő kettő fordulóban. A Bácsalmás jelenleg az ötödik, míg a Lajosmizse a hatodik helyen áll a tabellán. Két nehéz meccs jön majd, a Mizse KC Szarvason, a PVSE Szeghalmon száll harcba a pontokért. 

A vármegyei ligákban a férfiaknál már korábban eldőlt, hogy a Kalocsa lesz a bajnok, így az is belefért az éllovasnak, hogy Soltvadkerten 33–32-re kikapjon hétvégén. A Kiskunhalas és az Euroscale Kecskemét nem bírt egymással a felsőház másik találkozóján, a végeredmény 26–26 lett. Az már biztos az utolsó kör előtt, hogy a Kalocsa első, a Kiskunhalas utolsó lesz itt, de az STE és a Kecskemét azonos pontszámmal küzd meg a második helyért. 

A női bajnokságban hatalmas izgalmak vannak még most is, hiszen a bajnoki címért teljesen nyitott csata zajlik. A címvédő Nemesnádudvar legutóbb lépéshátrányba került, miután kikapott a trónkövetelő Kalocsától, ebben a fordulóban azonban megint fordult a kocka. A tavalyi bajnok 44–29-re megverte a Kiskunhalast, eközben a Kalocsa hatalmas csatában 24–23-ra kikapott Kiskunmajsán, így újra helyet cserélt a két gárda. A Nemesnádudvar sorsa innentől a saját kezében van, ha otthon megveri a majsaiakat, akkor megvédi címét, függetlenül a Kalocsa eredményétől. 

Az alsóházban is rendetek meccseket, a férfiaknál a Soltvadkerti KUSE ötödik találkozóját is megnyerte Tiszakécskén (21–22), míg a Kecskemét 50–31-re verte gólzáporos meccsen a Bácsalmást. A nőknél a Kiskőrös Soltvadkerten nyert 31–24-re, ezzel megnyerte az alsóházi küzdelmeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában