Labdarúgás

2023.04.20. 09:27

Egy kiscsapat, az Apostag nagy napja

A vármegyei kupaszerda egyik szenzációját az jelentette, hogy a vármegyei harmadosztályú Apostag legyőzte a kupában a Kiskőrösi LC-t, és így bejutott a legjobb hat közé. Nem ez volt az első bravúrja az Apostagnak az idei kupasorozatban, de kétségtelenül ez volt a legnagyobb.

Vincze Miklós

A vármegyei kupa negyedik köréből is továbblépő Apostag

Fotó: Apostag KSE

Nem egyforma számú akadályokat kellett leküzdeni a csapatoknak, hogy a legjobb tizenkettőbe bejussanak, hiszen volt csapat, aki erőnyerő volt, volt több csapat, aki nem is egy fordulóban játék nélkül jutott tovább, az Apostag azonban végig járta a lépcsőfokokat, három győzelem volt az ára, hogy a Kiskőrössel játszanak a legjobb hat közé jutásért. A Vármegyei Kupa első körében a Miklósi GYFE csapatát győzték le 4–1-re. A következő körben a TRD Szabadszállást verték meg 6–2 arányban, a legnagyobb bravúrt azonban a harmadik körben érték el, amikor a másodosztályú Kerekgyházát búcsúztatták, 1–0-ás győzelemmel. Az igazi nagy bravúr azonban most szerdán következett, amikor az első osztályú Kiskőrös ellenében sikerült továbblépniük.

– Az első percektől kezdve jól játszottunk, nem voltunk megilletődve. 

Készültünk erre a mérkőzésre. Nem volt titok előttünk, hogy ezen a tavaszon a Kiskőrös több sebből vérzik, ez ugyebár a bajnokságban nyújtott teljesítményükön is látszik. Ezt próbáltunk meg kihasználni, és egy határozott játékkal föllépni. ami egészen jól sikerült. Persze látszott a két csapat közt meglévő tudásbeli, no meg a taktikai tudatosságbeli különbség, de akarásban nemhogy fölvettük a versenyt, hanem sokkal jobban teljesítettünk, mint az ellenfél. Helyzetünk is sokkal több volt  – tekintett vissza a találkozóra az apostagiak szakvezetője, Gelencsér Zsolt.

– Nagyon örülünk, hogy egy góllal nyertünk, de túlzás nélkül állíthatom, hogy nyerhettünk volna akár többel is, hiszen elképesztő ajtó-ablak helyzeteket hagytunk ki, nem is egyet. hogy ezeket nem sikerült értékesíteni, abban volt szerepe a kiskőrösi kapusnak is, aki remek formában védett. Ha nem így lett volna, előbb megnyugtató előnyre tehettünk volna szert. Nálunk ugyanakkor éppen a kapusposzt okozta a meccs előtt a legfőbb fejfájást, a kapusom ugyanis a meccs előtt jelezte, hogy beállt neki a dereka, nem tudja vállalni a játékot. Így egy egy százhatvanöt centiméter magas mezőnyjátékosunk, Liptai Norbert áll be a kapuba. Igazából nem lőttek kapura a kiskőrösiek, mi pedig éppen ezért imádkoztunk a meccs alatt, hogy lehetőleg ne találják el a kaput, féltettük a beugró embert. Ő kispályán szokott védeni, de nagypályán mér régen nem védett. Az is hozzátartozik a képhez, hogy a második játékrészben már sokkal jobban jött ránk a Kiskőrös, láttam, hogy egy kicsit elfáradtunk a 60. perc környékén, de az akarat és a küzdőszellem abban az időszakban is vitte a srácokat. Fölösleges is lenni tagadni, hogy a hajrában már tíz, tizenegy emberrel védekeztünk, igyekeztünk kihúzni az egygólos előnnyel a végéig. Egy-két ígéretes kontránk abban az időszakban is volt, de végül maradt az 1–0. 

Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten jutottunk tovább. 

Ami a mérkőzés előtt is céljuk volt. 

– Nem titkoltuk, hogy ha már idáig eljutottunk, a legjobb tizenkettőbe, akkor szeretnénk tovább lépni. Ráadásul nem is meccs nélkül jutottunk a lehetőség kapujába, tehát úgy gondoltuk, hogy ha már idáig megszenvedtünk, akkor próbáljunk meg minél tovább jutni. Ez lesz a célunk a következő körben is, akár mi leszünk az esélyesei a következő meccsnek, akár nem. Az apostagi klub számára ez a teljesítmény már egy történelmi pillanatnak számít, és persze lehet ezt most még űberelni is. 

Ennek nagyon örülünk, ennek is köszönhető, hogy a srácok élvezik a játékot, úgyhogy bátran és lelkesedéssel megyünk bele a következő mérkőzésbe is.

Nem feledkezett meg arról sem, hogy a szintén vármegye hármas, a Jánoshalmi FC ellen büntetőpárbajban továbbjutó Uszódnak gratuláljon.

– Egyúttal pedig szeretnénk a velünk egy csoportban szereplő, tehát szintén vármegye hármas Uszódnak is gratulálni, akik akár csak mi, továbbjutottak, egy náluk sokkal erősebb, sokkal magasabban jegyzett csapattal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában