Atlétika

2023.04.18. 20:19

A félegyházi Kádár Kitti országos bajnok lett

Egy kiskunfélegyházi futó hölgy, Kádár Kitti nyerte meg a hétvégén a 12 órás magyar bajnokságot, futásban, a martonvásárhelyi V. Fehér Enikó és Vörös Balázs Emlékversenyen.

Vincze Miklós

Kádár Kitti a jól megérdemelt aranyéremmel

Fotó: Kozma Zsolt

A mögöttünk álló hétvégén rendezték a futók számára a 12 órás magyar bajnokságot, az V. Fehér Enikő és Vörös Balázs Emlékversenyt. A verseny, amelyet Martonvásáron rendeznek, az idén már másodszor kapta meg nemzetközi minősítést. Immáron ötödik alkalommal ezzel a viadallal emlékeznek a veronai buszbaleset tizennyolc fiatal áldozatára, köztük Fehér Enikőre és Vörös Balázsra. 

A versenyre lehet nevezni egyéni versenyszámokban (1 órás, 3 órás, 6 órás, 9 órás és 12 órás nyílt és országos bajnokság (OB), illetve 42,2 km 50 km és 100 km-es nyílt futóverseny), és váltó versenyszámokban is.

A verseny helyszíne a martonvásári Brunszvik-kastély park. A 12 órás versenyen indulók 1360 méteres pályán köröztek tizenkét órán át. Ez a versenyszám Bács-Kiskun vármegyei sikert, és vele együtt országos bajnoki címet hozott, ugyanis a kiskunfélegyházi Kádár Kitti nyerte meg. A versenyen Kádár Kitti a tizenkét órás időtartam alatt kilencvenhárom kört tett meg, összesen 127,182 kilométert. Mögötte a második helyen Makai Viktória végzett.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában