Kézilabda

2023.01.16. 19:22

Újabb duplázásra készülnek

A bajnoki szünetben is tétmérkőzésekkel készülhet a tavaszi rajtra a Kecskeméti-TE Piroska Szörp, Tóth Norbert együttese ugyanis a Liga Kupában gyűjthet tapasztalatokat januárban.

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: KTE-Piroska Szörp

A kecskemétiek egy alkalommal már dupláztak a sorozatban, most a Gyöngyös ellen újra két mérkőzést abszolválnak kedden egymás után, ismét idegenben. 

A Liga Kupában egyelőre elkerülték a sikerek a kecskeméti együttest, mely a HÉP-Cegléddel, a HE-DO B Braun Gyöngyössel és a Dabas KC-val került egy csoportba, persze ebben a sorozatban nem is az eredményeken van még a fő hangsúly. A Kecskemét tavaly novemberben a Cegléd elleni vereséggel kezdett (24–35), majd még a múlt héten egy nap alatt kétszer is összecsaptak a Dabassal idegenben. Akkor előbb 32–29-re, majd 39–32-re tudtak nyerni a hazaiak. 

A folytatásban sem nyomja a tét a kecskemét vállakat, hiszen az NB I.-ben 8. helyen álló Gyöngyös vendége lesz a KTE-Piroska Szörp. A hazaiak eddig két győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget számlálnak, míg a kecskemétiek pont nélkül sereghajtók a B-csoportban. Érdekesség, hogy az ellenfél vezetőedzője az a dr. Bíró Balázs, aki a kecskeméti trénerrel, Tóth Norberttel még együtt ünnepelt feljutást és bajnoki címet Kecskeméten 2021-ben, akkor még mindketten a parketten tettek hozzá fontos gólokat a sikerhez. Azóta persze sok változás történt Kecskeméten is. 

Ami a kezdést illeti, az első összecsapás 10 óra 30 perckor kezdődik majd, míg a visszavágó 17 órakor. Mindkét találkozónak a gyöngyösi Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok ad majd otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában