Labdarúgás

2024.05.04. 08:13

Nagy motivációval várja a Paks elleni derbit a KTE

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a Kecskeméti TE a Paksi FC-t fogadja. A hazaiak az előző körben matematikailag is bebiztosították a bennmaradásukat, így teher nélkül, de motiváltan készülhetnek. A Paks ugyanakkor még a dobogó második fokáért küzd.

Nyitray András

A Kecskemét nagyon fontos pontot szerzett meg Miskolcon egy héttel ezelőtt, akkor eldőlt, hogy a lila-fehérek már biztosan bennmaradnak az NB I-ben, igaz, előnyük már korábban is igen magabiztos volt a kiesőkkel szemben. Ennek ellenére a biztonság tudata mindenképpen jó hatással lehet a gárdára, ezt erősítette meg Szabó István vezetőedző is. 

BUS_6483
A Kecskemét szeretne minél feljebb lépni még a hajrában a tabellán
Fotó: Bús Csaba

– Akaratlanul is mindenki számolgatott, amíg nem volt hivatalos a bennmaradásunk, ezzel ez a teher tulajdonképpen lekerült a vállunkról, így valóban kellett ez a pont. Diósgyőrben is tartalmas játékot tudtunk ugyanakkor nyújtani, stabilak és szervezettek voltunk, az átmenetek működtek, de a pontot nem tudtuk feltenni az i-re. A hangulat természetesen jó, de már itt van a következő feladat, a Paks elleni mérkőzés – tekintett előre a KTE vezetőedzője a következő erőpróbára. 

Sokan talán azt gondolják, a kecskemétiek lógathatják innentől a lábukat, de erről szó sincs, a hátralévő három meccsen szeretne minél feljebb kerülni a tabellán a KTE, hiszen a 6. hely sem elérhetetlen. 

– Nagyon komolyan vesszük a Paks elleni találkozót, ahogy az azt követő kettőt is az Újpest és a ZTE ellen. Profi játékosokról és klubról van szó, így a motiváció nem lehet kérdés, számunkra nem mindegy, hogy milyen helyen végzünk, ezt mindenkinek a nevében mondhatom. Szeretnénk a lehető legjobb eredményekkel befejezni a szezont – tette hozzá Szabó István. 

A Paksról nagyon jó véleménnyel van a kecskemétiek trénere, éppen ezért nagyon nehéz meccsre számít, de hazai pályán mindenképpen szeretnének pontokat begyűjteni. 

– Az eredményeik minősítik a Paksot, bejutottak a kupadöntőbe és a bajnokságban is összejöhet nekik a második hely. Nálam Bognár Gyuri az év edzője, és nem azért, mert jó barátom, hanem mert ezt igazolja szereplésük. Tiszteljük tehát az ellenfelet, de legalább ennyire saját magunkat is, szeretnénk ennek megfelelően pontot, pontokat itthon tartani – tette hozzá Szabó István. 

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy a héten szerződést hosszabbított 22 éves védőjével, Szűcs Kornéllal, aki így hosszú távra kötelezte el magát a lila-fehérekhez. Ugyan a játékos sárga lapok miatt pont eltiltását fogja tölteni, de Katona Levente ugyanakkor visszatérhet a pályára. 

A Kecskeméti TE–Paksi FC találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a Széktói Stadionban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában