Kézilabda

2023.01.12. 19:34

Két Liga Kupa mérkőzést vívott Dabason a KTE-Piroska Szörp

Csütörtökön két tétmérkőzést vívott az NB I./B-ben szereplő, a bajnokság tavaszi idényét február elején megkezdő Kecskeméti TE-Piroska Szörp. A Liga Kupa keretében a Dabassal találkoztak a hírös városiak. A délelőtti mérkőzést 32–29, a délutáni találkozót 39–32 arányban nyerte a Dabas.

Vincze Miklós

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A Liga Kupa B-csoportjában a 3. és a 6. fordulóra kisorsolt egymás elleni mérkőzését játszotta le a Kecskeméti TE-Piroska Szörp és a Dabas KC csütörtökön. Mind a két mérkőzést Dabason játszották, miután a Kecskeméti TE-Piroska Szörp lemondott a pályaválasztói jogról.

Mind a két mérkőzést a rendező Dabas nyerte meg. A délelőtti mérkőzést 16–11-es első félidei állás után 32–29, a délutáni összecsapást pedig 22–15 arányú első félidei vezetést követően 39–32 arányban.

Az első mérkőzés kecskeméti gólszerzői: Lukács S. 6, Szakály 5, Horváth A. 3, Horváth B. 3., Csuzi 2, Forgács 2, Lukács K. 2, Kalmár 1, Papp 1, Szeverényi 1, Mogyorós 1, Bálint 1, Deák 1.

A délutáni találkozó hírös városi gólszerzői: Szakály 5, Horváth A. 5., Csuzi 4, Lukács K. 3, Forgács 3, Papp 3, Lukács S. 2, Szeverényi 2, Bálint 2, Kalmár 1, Horváth B. 1, Hunyadi 1.

– A felkészülés azon szakaszában vagyunk, amelyben már edzőmérkőzésekre van szükségünk, a mai két Liga Kupa találkozó különösen hasznos volt, hiszen jobb képességű sorokból álló, magasabb osztályban kézilabdázó ellenféllel tudtunk megütközni – értékelte az eseménydús napot Tóth Norbert, a kecskemétiek vezetőedzője. – Képet kaptunk arról, hogy hol tartunk, és hogy miben kell még fejlődnünk a bajnoki rajtig. Nem szokványos időpontban játszottuk az első meccset, így kissé álmoskásan kezdtünk, de amikor fokoztuk a ritmust és védekezésben is felkeményedtünk, akkor kiegyensúlyozott meccset tudtunk játszani. Amin mindenképpen változtatnunk kell; rengeteg ziccert rontottunk – ez tavasszal nem fog beleférni, ha el akarjuk érni a céljainkat. A második meccsen a Dabasnak lehetősége volt pályára küldenie azokat a fiatalokat, akik a délelőtti mérkőzésen nem játszottak; ők frissebb, gyorsabb lábbal érkeztek. A mieink kissé enerváltak voltak, így csak nyomokban láttam viszont azt a harcosságot, amit az első meccs második félidejében. Megint sokat rontottunk ziccerben, ebben sokat kell fejlődnünk, és egy kicsit bátrabban, magabiztosabban kell kézilabdáznunk, még jobb képességű kapusokkal szemben is. Dolgozunk tovább, jövő héten hasonló dupla-nap vár ránk, ami szintén nem ígérkezik könnyűnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában