Kosárlabda

2023.01.20. 20:50

Tovább tart a Kecskemét szédületes hazai sorozata a Körmend ellen – galériával

Pénteken azt a Körmendet fogadta a Messzi István sportcsarnokban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, amely már 2011 óta nem tudott nyerni a hírös városban. A rossz szériát most sem törték meg, a hazaiak kitűnő napot kifogva nyerték meg az összecsapást.

Nyitray András

Borisov (labdával) és a Kecskemét megérdemelt sikernek örülhetett

Fotó: BUS CSABA

Durázi és Dramicanin kettesei nyitották az összecsapást, majd Karahodzics is eredményes volt a palánk alól, 4-2. Kiss triplával vétette észre magát, ám a KTE magyar válogatott centere nem sokáig hagyta ezt szó nélkül. Egy vendég kettes kosár után Townes a dudaszó pillanatában eresztett el extra trojkát, majd nem sokkal később Ivkovic tört be és vitte végig a ziccert, de Chambers közelebb hozta a vasiakat, 11-10. Beindult a Kecskemét, Wittmann és Townes nyitotta nagyobbra az ollót, Borisov pedig a dudaszó előtt engedte el tempóját, ami csont nélkül esett be, 22-14. A Körmend ugyan zárkózni próbált, 22-18-cal ért véget az első etap. 

Gyorsította a tempót a Körmend, ez több pontatlanságot szült, ám nem csak ők, hanem a hírös városiak sem tudtak betalálni az első akciókból. 

Ferencz törte meg a pontcsendet, rövidesen aztán egy egységre olvadt a KTE előnye, 22-21. Karahodzics szépen forgatta meg védőjét, és tette fel a labdát, 24-21. Felváltva estek a pontok, Durázi zsákolását követően viszont 28-27-nél Forray Gábor időt kért. Karahodzics tarthatatlan volt a palánk alatt, viszont Chambers is kiváló napot fogott ki, így folyamatosan döntetlen közeli volt az eredmény. Ferencz hármasával a Körmend vette át a vezetést, de csak pillanatokig, ugyanis Dramicanin is betalált távolról, 35-33. Borisov tempója zárta ismét a negyedet és a félidőt, így 37-35-re vezettek a hazaiak. 

Mitchell a sarokból hintette be a triplát, ezzel nyitva a harmadik negyedet. Karahodzics és Townes pillanatai következtek, amire Durázi reagált a túloldalon, 41-40. Gyors kosárváltások következtek ezután, 49-45-nél időt kért Kocsis Tamás. Ferencz és Kiss kosaraival 49-50 állt a táblán, de Townes zsákolása után újra jött a fordítás. Az ő kosara zárta le végül a később a negyedet is, mely után 55-51 állt az eredményjelzőn.  

Borisov állt bele a hármasba, és szabálytalankodtak ellene. A megítélt három büntető mind bement, 58-51, ezután Dramicanain, Wittmann és Townes percei következtek, 62-54-nél időt kért a Körmend. A fejmosás után Mitchell tempójával zárkóztak a vendégek, majd Chambers hármasára Townes szintén távolról válaszolt, 66-59. Durázi harcolt meg a lepattanóért és gyötörte be, ám a KTE amerikai játékosára nem volt ellenszerük a vasiaknak ezután sem. Mitchell a negyed derekán 68-63-ra módosította az állást, Kucsera középtávolival jelezte azonban, hogy nem engedik közelebb ellenfelüket, 70-63. Townes újabb villanásával már tíz volt a csapatok között, így jött az újabb vendég időkérés. Ez már nem segített, ahogy a végén a menetrendszerűen érkező faultok sem, a meccset aztán Kucsera zsákolása zárta le, ezzel kialakítva a 81–72-es végeredményt. 

Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője: – Nagyon fontos sikert arattunk, hiszen közvetlen riválist győztünk le. Köszönöm a csapatnak ezt a hozzáállást, gratulálok nekik. Köszönöm a szurkolóinknak is a buzdítást, sokat segítettek nekünk ma is. A Körmendnek is jár az elismerés, mert kemény ellenfél voltak. A győzelem értékét növeli számunkra, hogy pocsék dobószázalék mellett is tudtunk nyerni. Sokszor nem tudom, honnan merítünk erőt. Most is a végén döntöttük el a magunk javára a mérkőzést. Ez jelzi, hogy jó állapotban van a csapat. Marko Derasimovic is itt volt velünk a csarnokban, talán az ő személye is plusz energiát adott a fiúknak. Örülünk a győzelemnek, de még sokat kell dolgoznunk a rájátszásért, úgyhogy készülünk szombattól keményen, mert szerdán már újabb bajnoki vár ránk. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Egis Körmend 81-72 (22-18, 15-17, 18-16, 26-21)
Kecskemét, 1100 néző. Vezette: Praksch, Tóth C., Farkas G. 
Kecskemét: Townes 29/6, Wittmann 2, Ivkovic 4, Dramicanin 12/3, Karahodzics 14. Csere: Borisov 14/3, Fazekas -, Kucsera 6. Vezetőedző: Forray Gábor
Körmend: Chambers 26/15, Mitchell 14/6, Kiss M. 6/6, Durázi 12, Cakarun 2. Csere: Ferencz 11/6, Omenaka 1, Adams -. Vezetőedző: Kocsis Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában