Teremlabdarúgás

2022.12.30. 10:56

A KTE Öregfiúk nyerte az emléktornát – galériával

Tizenkét csapat részvételével, harmadik alkalommal rendezték meg a Lázár Bence labdarúgó emléktornát, melynek a Messzi István Sportcsarnok adott helyet Kecskeméten. Az eseményen nagyszerű megyei siker született, hiszen a lehetséges négy trófeából hármat Bács-Kiskun megye labdarúgói vihettek haza.

Szentirmay Tamás

A tornán több olyan volt labdarúgó is részt vett, akik egykoron a magyar válogatottban is játszottak

Fotó: Szentirmay Tamás

A gálának nem csak az a célja, hogy emlékezzenek a fiatalon elhunyt labdarúgóra, hanem az is, hogy a nevéről elnevezett alapítvány által segítséget nyújtsanak a leukémiás betegeknek. A mostani rendezvényből befolyt összeget is erre költik. A résztvevő csapatokat két négy tagú csoportba osztották. Az A csoportba a Kecskeméti TE öregfiúk, a Kerekegyháza SE, a Szolnoki MÁV FC, valamint az Újpest FC-t osztották. A B csoportot az F-GROUP Menedzseriroda, a Lajosmizsei LC, a Magyar Öregfiúk Válogatott, és a Nyíregyháza SFC alkotta. Hogy színesebb legyen az egész napos műsor, a MOB Olimpikonok csapata a Sport TV gárdájával mérkőzött, a Magyar Művész Válogatott pedig az Újpest Futsal Club Jótékonysági Csapatával.

A tornán több olyan volt labdarúgó is részt vett, akik egykoron a magyar válogatottban is játszottak, összesen 580 alkalommal. Csak néhány név közülük: Sándor György, Juhász Roland, Kenesi Krisztián, Gyepes Gábor, Szeiler József, Petri Zsolt, Lisztes Krisztián, Czvitkovics Péter, Kovács Ervin.

A csoportmérkőzések után az A csoportban a Kecskeméti TE öregfiúk csapata végzett az élen, a második helyen pedig a Szolnoki MÁV FC. A B csoport győztese az F-GROUP Menedzseriroda gárdája lett, a második pedig a Lajosmizsei VLC. Az eldöntőben a KTE 4–2-re legyőzte a Lajosmizsét, míg a másik ágon az F-GROUP Menedzseriroda 2–1-re a Szolnokot. Így KTE–F-GGOUP döntőt láthattak a szép számban megjelent nézők. A döntő mérkőzés kezdőrúgását Horváth Kincső mozgássérült kislány végezte el, akinek az a vágya, hogy egyszer majd rendesen tudjon majd járni. Az Újpest futsal csapata egy tablettel kedveskedett Kincsőnek, amit Horváth Attila és Curtis adott át. Egy a Katarban szereplő német válogatott tagjaival aláírt mezt tavasszal fogják majd elárverezni. A befolyt összeg pedig az alapítvány számláját fogja növelni.

A torna szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a harmadik Lázár Bence emlékgála legjobb kapusa a szolnoki Rézsó Péter lett, aki elképesztő teljesítményt nyújtott az elődöntőben, mert lövések sorozatát hárította. 

A gólkirályi címen ketten osztoztak, még pedig Kiss László a Lajosmizse és Kenesei Krisztián az F-GROUP labdarúgója egyaránt hét találattal.

A torna legjobb játékosának a KTE volt labdarúgóját, Koncz Zsoltot választották, aki a döntőben három gólt lőtt és egy gólpasszt is adott. A győztes pedig, nem túl udvarias vendéglátóként, a Kecskeméti TE öregfiúk csapata lett, akik változatos mérkőzésen 4–3 arányban győzték le az F-GROUP gárdáját, így egy évig őrizhetik a serleget. A díjakat Lázár Bence édesanyja adta át. Csorba Zsolt a Kék Duna Borozó tulajdonosa egészen különös díjat ajánlott fel árverésre, még pedig egy labdát, amelyen az Újpest egykor legendás labdarúgóinak az aláírása szerepel, amelyet Varga Ferenc vásárolt meg százezer forintért.

– Nekünk a Lázár Bence emléktorna nagyon sokat jelent, mert mindig ambivalens érzéseim vannak, mikor ide eljövök, nyilatkozta Faragó Gyula a lajosmizsei csapat szakmai igazgatója. – Az egyik oldalról nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen szép rendezvénnyel tudunk megemlékezni Bencéről, aki nagyon szorosan kötődött hozzánk. Rengeteg közös élményünk, emlékünk volt. Másik oldalról viszont nagyon szomorú vagyok, mert Bencének még itt kellene futballozni abba a korba, amibe még ő lenne jelenleg. Neki kellene rúgni a gólokat, a megoldásainak kellene tapsolni. E helyett meg kell róla emlékezni, ami nagyon szomorú számunkra. A harmadik hellyel személy szerint elégedett vagyok. Amit lehetett, kihoztuk ebből a tornából. Jó csapatok, volt válogatott játékosok ellen bizonyítottuk, hogy nekünk is jó gárdánk van. A tornát egyébként komoly szerevezés előzi meg, mert már hónapokkal korábban összeülünk Bence édesanyjáéknál Mártiéknál, ahol mindenki próbálja hozzátenni a maga részét. Úgy érzem, hogy ez a mai rendezvény méltó volt a Lázár Bence alapítványhoz, illetve Bence emlékéhez, és remélem, hogy minden évben, ezen a helyszínen meg tudjuk rendezni, mert véleményem szerint a Messzi István Sportcsarnok a legideálisabb erre, mert nagy az érdeklődés iránta.

– A magyar válogatott és az F-GROUP csapatában gyakirlatilag a gyermekkorunk csodált sztárjai szerepeltek, így aztán leírhatatlanul jó érzés volt testközelből találkozni velük. – Ezt már Árva Zsolt a lajosmizseiek játékos edzője mondta. – Ezeknek a mérkőzéseknek a lényege a szellemiség és a győzni akarás. A Bence iránti tisztelet arra kötelez mindenkit, így minket is, hogy összeszedjük magunkat, pörögjünk, jó teljesítményt nyújtsunk önmagunknak és a nézőknek egyaránt. Ezzel a torna eléri a célját, és örülünk annak, hogy létezik ez a torna, mert ez valoóban méltó megemlékezés a kiváló labdarúgóról.

– Azt gondolom, hogy a Lázár Bence emléktorna országos szinten is kiemelt labdarúgó torna – vélekedett Csordás Csaba a KTE csapatkapitánya. – Nagyon büszkék lehetnek azok a csapatok, akik részt vehetnek rajta. Olyan jó érzés volt felemelni a kupát, mint tizennégy évvel ezelőtt, amikor a KTE-vel megnyertük az NB. II-őt. A nézők ma is láthatták a kecskeméti kötődésű és ott alkotott játékosokat. Tele vagyok büszkeséggel, jó érzéssel, mert ez egy remek torna volt. Sajnos mi tagadás, a kilók már jönnek fel az emberre, nem csak rám, hanem a csapattársaimra is igaz ez, de az ma is látszott, hogy a labdával még barátságban vagyunk. Ami kívülről is nagyon szépnek látszott, az belülről még csodálatosabb érzés volt, vagyis az, hogy olyan játékosokkal lehettem egy pályán, akikkel együtt nagy történelmi pillanatokat éltünk meg a Kecskemét színeiben. Ez a torna nagyon sokat jelent nekünk a Bence miatt is. Bízom benne, hogy amikor már bottal kell felmennünk a pályára, még akkor is itt leszünk. Szeretném megköszönni mindenkinek a részvételt, mert azt hiszem nem csak a játékosok, de a stáb tagok is remek társaságot alkotnak, tette hozzá Csordás Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában