Labdarúgás

2022.11.13. 07:19

Nem született gól a Lajosmizse, Soltvadkert mérkőzésen – galériával

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a Lajosmizsei VLC csapatához látogatott a Soltvadkerti TE Variens. A találkozó előtt a hazaiak az utolsó helyet foglalták el a tabellán, míg a vendégek az ötödik pozíciót.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Aki azt hiszi, hogy a tabellán elfoglalt különböző hely jelent valamit ebben az osztályban, az nagyon téved. A legtöbb labdarúgó szurkoló azt mondta volna a találkozóra, hogy biztos vadkerti győzelem fog születni, de nem így történt. A mérkőzés első játékrészében a vendégek birtokolták többet a labdát és mezőnyfölényben játszottak, de az első igazi nagy helyzetet csak a 25. percben tudták kialakítani. Ekkor Hegedűs Ádám a jobb oldalon vitte fel a labdát és futtából leadott lövés csak centiméterekkel kerülte el a felső lécet. A félidő hajrájában is a vendégek voltak akciódúsak. A 41. percben Katona Gergő húsz méteres szabadrúgást a jobb alsó sarok elől tolta szögletre Lord Sándor.

A második félidőben annyit változott a játék kép, hogy a lajosmizseiek is alakítottak ki helyzeteket. Az 58. percben jobb oldali szöglet után Fekete Attila fejelt a jobb alsó sarok felé, de Eifert résen volt. A 77. percben szép akciót vezetett a Soltvadkert. Bashiri a bal oldalon felfutó Farkas Bélához passzolt, aki megcélozta a jobb alsó sarkot, de Lord ezúttal is a helyén volt. Három perccel később Katona előtt adódott újabb lehetőség, de távoli bombáját szögletre ütötte a lajosmizsei hálóőr. A találkozó hátralévő időszakában mind a két fél mozgósította erőit annak érdekében, hogy gólt tudjanak szerezni, de ez nem sikerült, így igazságos döntetlen született.

Lajosmizsei VLC–Soltvadkerti TE Variens 0–0

Lajosmizse, 50 néző, vezette: Nemczov Márk (K. Szabó Kristóf, Golovics Attila).

Lajosmizse: Lord – Fekete A., Tamás B. (Dóka 84.), Palotai, Borsos, Halasi, Tarnóczki, Kiss, Fekete D., Rapi, Bán (Ulicska 57.).

Soltvadkert: Eifert – Veszeli, Katona (Lévai 84.), Nna Nna, Rácz (Tóth Á. 61.), Supka, Farkas, Plichta, Hegedűs, Gémesi, (Kelemen 71.), Bashiri. Edző: Molnár László

Sárga lap: Palotai 14., Tamás 73., ill. Plichta 35.

Borsos Csaba a Lajosmizse játékosa: Reálisan nézve, nem túl magas színvonalú találkozó volt, de a jelenlegi helyzetünkben az egy pontot is értékelni kell. Az ellenfél sportszerű volt, talán nekik sem volt ma kifejezetten jó napjuk. Ebből ennyi sikerült, dolgozunk tovább, a Soltvadkertnek sok sikert kívánok.

Molnár László: Pár héttel ezelőtt, mikor minden mérkőzésen két-három gólt kaptunk, azt mondtam a csapatnak, hogy örülnék neki, ha legalább egyszer játszanánk egy 0–0-át, de nem a mai mérkőzésre gondoltam. Ez most így sikerült, van ilyen a labdarúgásban, hogy nem minden sikerül úgy, ahogyan eltervezzük. Eddig a támadójátékunkkal nem volt probléma, mert sok gólt lőttünk, a mai mérkőzésen sajnos nem tudtunk betalálni az ellenfelünk kapujába. Azt nem mondom, hogy annyi helyzetet dolgoztunk ki, mint az eddigi mérkőzéseken, de ezúttal is meg voltak a lehetőségeink, amiből megnyerhettük volna a találkozót. Gratulálok az ellenfelünknek, mert egészen jó iramú mérkőzést játszottunk, reális eredmény a döntetlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában