Futsal

2022.11.23. 10:13

Hősiesen helytállt a Dirner-Siland Szegeden

A bajnokságban éllovas, kecskeméti Dirner-Siland Futsal Club a 2. helyen álló, szegedi St. Mihály FC vendége volt a férfi futsal NB III. Csongrád megyei csoportjában. A tabella alapján csoportrangadónak minősíthető mérkőzést a hazai csapat nyerte.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Az, hogy nem a legjobb előjelekkel utazott a Dirner-Siland a szegedi rangadóra, enyhe kifejezés. Éppen az volt a baj, hogy előjelekből több zsákravaló is elfért volna a hírös városiak buszában, ugyanis épp hogy ki tudott állni a csapat.

– Megpróbáltunk halasztást kérni az ellenféltől, hiszen rajtunk kívülálló okok miatt pillanatnyilag majdnem elfogyott a keret, ám a Szent Mihály csapata ettől elzárkózott – jelentette ki Szilágyi András, a kecskeméti klub elnöke egy nappal a mérkőzés előtt. – Így bár egy beteg kapussal és igen alacsony létszámmal, de eleget teszünk a kötelességünknek.

És hogy nem a levegőben beszélt, az kedden este igazolást is nyert, ugyanis mindössze ketten ültek a rangadó kezdetekor a Dirner–Siland kispadján. Ehhez képest hősiesen ellenállt a vendégcsapat, sőt, az első félidő utolsó percében a vezetést is megszerezte, a szegedi kapusról jutott a hazaiak kapujába a labda. A második félidőben aztán Csobán és Klippel révén a 30. percre fordított a hazai gárda. A kecskemétieket dicséri, hogy a mérkőzés csak az utolsó előtti percben dőlt el az a hazaiak javára. A 3–1-es hazai győzelem következtében a két csapat helyet cserélt a tabellán, hat forduló után az élen a St. Mihály FC áll 12 ponttal, második a Dirner-Siland Futsal 10 egységgel.

A hírös városi gárda a következő mérkőzését december 7-én játssza, hazai pályán, ráadásul nem is akármilyen találkozó lesz az, hiszen az, hogy a lajosmizsei NNC Frogs csapatát fogadják, azt jelenti, hogy egy jó kis megyei derbit hoz a szurkolóknak a Mikulás.

St. Mihály FC–Dirner-Siland Futsal Club 3–1 (0–1)

Szeged, vezette: Vida Sándor, Bereczki Bence

St. Mihály: Garamvölgyi – Csobán, Elek, Kopasz, Klippel. Csere: Farkas – Kovács B., Olajos, Terjéki, Fábián, Vér.

Dirner-Siland: Halmvánszki – Vass, Takács, Böde, Sáfrány. Csre: Molnár, Kovács M.

Gól: Csobán 25., Klippel 30., Olajos 39., illetve Garamvölgyi (öngól) 20. perc.

Sárga lap: Molnár 36., Kovács M. 38.perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában